RUSIJA SE SPREMA ZA RAT? Putin naredio hitnu vojnu vežbu na granici sa Ukrajinom

Putin je naložio proveru sposobnosti vojnih jedinica sa zapada Rusije za delovanje u kriznim situacijama kako bi se proverila borbena gotovost ruskih oružanih snaga na zapadu te zemlje

  • 33

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je naložio održavanje hitne vojne vežbe kako bi se proverila borbena gotovost ruskih oružanih snaga na zapadu te zemlje, objavile su ruske agencije.

Agencija Interfaks je citirala ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, koji je objavio:

- U skladu sa naređenjem predsednika Ruske federacije, snage Zapadnog vojnog okruga su danas u 14 sati (po lokalnom, a 11 po srednjeevropskom vremenu) stavljene u stanje gotovosti. Rusija preduzima mere u cilju obezbeđenja ruske Crnomorske flote stacionirane na Krimu - rekao je Šojgu.

On jenaglasio da  Rusija "preduzima mere koje bi garantovale bezbednost objekata, infrastrukture i arsenala u Crnomorskoj floti.

Takođe, Šojgu je najavio da će vežbe trajati do 3. marta i da će se obavljati u dve faze, uz učešće 150.000 vojnika. U drugoj fazi učestvovaće ruska Severna i Baltička flota.

Putin je naložio proveru sposobnosti vojnih jedinica sa zapada Rusije za delovanje u kriznim situacijama koje predstavljaju pretnju vojnoj bezbednosti zemlje, i za delovanje protiv pretnji antiterorističkog, sanitarno-epidemiološkog i tehnogenog karaktera, naveo je Interfaks.

Rusija se na zapadu graniči sa Ukrajinom, u kojoj je nakon tromesečne krize opozvan predsednik Viktor Janukovič, a vlast su preuzeli privremeni organi. Trenutno najveća napetost vlada na Krimu, gde većinu čine proruski orijentisani građani.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоран Матијевић

    26. februar 2014 | 14:15

    Силеџијском понашању САД и укупно запада, треба стати на пут, што нажалост у овом тренутку то може урадити само мајка Русија. Живела Русија, живео Путин!

  • stiv

    26. februar 2014 | 14:06

    Ajmo sad do kraja.da se zna ko je gazda u kuci.

  • anti antifa

    26. februar 2014 | 14:24

    Ој рвати,ој рвати ал ћемо....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA