Putin krije Janukoviča u Moskvi?

Imanjem, na kome se prema pisanju ruskih medija nalazi Janukovič, upravlja posebni odsek za predsednička pitanja, a na istom mestu se nalazi i predsednička rezidencija koju koristi sam Vladimir Putin

  • 3

Svrgnuti ukrajinski predsednik, Viktor Janukovič, prešao je granicu i nalazi se u Moskvi, kako tvrdi ruska novinska agencija RBK, pozivajući se na neimenovanog vodećeg ruskog biznismena.

RBK javlja da se Janukovič smestio na luksuzno imanje u okolini Moskve i da je u rusku prestonicu sleteo u utorak uveče, kada je prvo viđen u samom centru grada u hotelu "Radison Rojal Hotel Ukrajina", nakon čega je otišao na imanje u otmenom kvartu pored auto-puta Rubljovka.

Imanjem upravlja posebni odsek za predsednička pitanja, a na istom mestu se nalazi i predsednička rezidencija koju koristi sam Vladimir Putin, predsednik Rusije.

Putinov portparol Dmitrij Peskov je rekao za rusku agenciju Interfaks da nema nikakvu informaciju takve vrste, a ruski parlamentarni poslanik Mihail Margelov je rekao da je siguran da se Janukovič nalazi van Rusije

- Sigurno znam da Janukovič nije u Rusiji i po mom skromnom mišljenju Rusija mu neće dati azil - rekao je za televiziju "Raša tudej" Margelov koji predvodi komitet za međunarodne poslove ruskog parlamenta

Istovremeno, agencija Interfax je kontaktirala rusku graničnu policiju, u kojoj nisu ni potvrdili ali ni demantovali mogućnost da je Janukovič ušao u Rusiju. U hotelu Ukrajina su demantovali da je tamo odseo, a u ranije spomenutom odseku za predsednička pitanja službeno ne znaju ništa o njegovom boravku na imanju u okolini Moskve.

(Telegraf.rs / Izvor: Telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X6

    27. februar 2014 | 15:15

    E klicko ....idi sad pa ga trazi ......

  • Boki

    27. februar 2014 | 11:38

    Putin je za sve kriv. Janukovica je nahuskao da se okrene protiv EU i izazavao razdor u Ukrajini. Sad tamo narod gine medjusobno, a samo par meseci ranije nije bilo ni naznake o bilo kakvim podelama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA