Humanitarni sms broj za podršku lečenja građana

Operatori mobilne telefonije Telekom Srbija, Telenor i Vip mobajl izrazili su spremnost da Ministarstvu zdravlja ustupe humanitarni broj za SMS donacije građana

  • 3

Povodom izjave ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović da je postignut dogovor sa mobilnim operatorima da izdvajaju deo novca od svakog poziva za terapiju bolesne dece, operatori mobilne telefonije Telekom Srbija, Telenor i Vip mobajl izražavaju jasnu spremnost da Ministarstvu zdravlja odmah na korišćenje ustupe humanitarni broj za SMS donacije građana.

U ovom trenutku očekuje se formalni zahtev Ministarstva da bi se ušlo u procedure aktivacije broja i to je jedini dogovor koji je postignut na dva sastanka održana uz prisustvo predstavnika Ministarstva zdravlja i Ministarstva za trgovinu i telekomunikacije.

Uvažavajući činjenicu da u budžetu nedostaju sredstva za pojedine kategorije bolesnika, operatori predlažu Ministarstvu zdravlja da razmotri mogućnost da preuzme administriranje jednog humanitarnog SMS broja preko koga će se prikupljati dodatna sredstva za podršku lečenju građana koji su na posebnim terapijama, što bi uključivalo pravljenje plana kome će ići SMS donacije, promociju humanitarnog broja i izveštavanje o prikupljenim sredstvima i kako su utrošena.

Na isti način i pod istim uslovima u ovom trenutku kod sva tri operatora aktivno je dvadesetak humanitarnih brojeva posredstvom kojih stižu donacije za ljude u nevolji širom Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ds glasač

    27. februar 2014 | 16:02

    Humanitarni broj,ali za plate političara,pa nek vide kako će?

  • bravo

    27. februar 2014 | 15:59

    Jos bolja mogucnost da se pljacka narod , izgleda je kesa dotakla dno ! Sada kada se ovo procita , mnogi koji su donirali , odustace !

  • Rey

    27. februar 2014 | 22:02

    Jel zbog ovakvih sastanaka ona ima pet plata cak se nezna javno ni koliko prima mora da joj pamet curi na sve strane kad toliko vredi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA