Od danas kazne stižu i na posao

Dostavljači imaju pravo da uruče poziv za sud bilo kojoj punoletnoj osobi koja se zatekne u stanu, rođacima, podstanarima ili kolegama na radnom mestu

  • 33

Novi Zakon o saobraćajnim prekršajima je počeo da se primenjuje, a trebalo bi da omogući efikasniji sistem kažnjavanja, brže sudske postupke i da smanji svakodnevnu korupciju.

Plavu kovertu za svakog građanina moći će da primi ne samo on lično ili punoletan član njegovog domaćinstva, već i rođak koji se zatekne u kući, podstanar, pa čak i kolega sa posla.

Podnosioci zahteva za pokretanje prekršajnog postupka uzimaće mnogo detaljnije podatke od osumnjičenih kada obavljaju kontrolu na samom mestu gde je učinjen prekršaj, kaže Milan Marinović, vršioc funkcije predsednika Prekršajnog suda u Beogradu.

- Biće dužni da vas pitaju da li stanujete na adresi na kojoj ste prijavljeni u dokumentima, a ako je vaš odgovor negativan, tražiće i adresu na kojoj zaista stanujete. U slučaju da ste zaposleni, uneće u zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i adresu firme u kojoj radite - otkriva Marinović novitete.

Dostavljači imaju pravo da uruče poziv bilo kojoj punoletnoj osobi koja se zatekne u stanu, rođacima ili podstanarima. Pozivi za sud će se uručivati i na radnom mestu okrivljenog, a smatraće se uredno pozvanim ako sam primi poziv ili kada ga primi njegov kolega koji je zaposlen na istom radnom mestu. Ako neko odbije da potpiše kovertu, dostavljač će je ostaviti, a okrivljeni će se i u tom slučaju smatrati uredno pozvanim, pišu Novosti.

Sudija će moći da odluči da se izvrši osuđujuća presuda koja još nije postala pravosnažna. To će biti moguće kada su počinjeni prekršaji iz oblasti javnog reda i mira, opšte bezbednosti, finansijskog prometa ili teži prekršaji iz bezbednosti javnog saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blatobran

    1. mart 2014 | 23:30

    Gdje stizu nama koji nemamo posao...ima nas sigurno milion...ili mi ne placamo...

  • G-Man

    2. mart 2014 | 00:47

    Pa kad drzava zivi od kazni.... Tako je to. I mrtve ce iskopavati da im naplate kazne..... Toliko o buducoj Vucicevoj vladi. Pa vi izvolite, zaokruzite mudro....

  • ona23

    1. mart 2014 | 23:22

    Ovo je stvarno sramota . Ovo je ukidanje ljudskih sloboda . Molim advokate da vide da li nesto moze da se ucini protiv ovoga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA