UKRAJINSKI PREMIJER: Rusija nam je objavila rat

Arsenij Jacenjuk, novi ukrajinski premijer tvrdi da je Rusija njegovoj zemlji objavila rat i da je to najviši stepen uzbune

  • 34

Arsenij Jacenjuk, novi ukrajinski premijer, izjavio je da se Ukrajina nalazi na ivici katastrofe, pošto joj je Rusija "objavila rat".

- Ovo je najviši stepen uzbune. Ovo nije pretnja, ovo je zapravo objava rata mojoj zemlji - rekao je Jacenjuk i pozvao predsednika Rusije Vladimira Putina da povuče oružane snage iz Ukrajine.

Ukrajina je optužila Rusiju za vojnu invaziju i okupaciju, pošto su naoružani ljudi, za koje se veruje da su pripadnici ruskih jedinica, zauzeli kontrolu nad najvažnijim aerodromima na Krimu. Konvoj sa više stotina pripadnika ruskih trupa krenuo je prema Simferopolju, glavnom gradu Krima, javlja Asošiejted pres.

Ukrajinski parlament pozvao je danas da se u tu zemlju upute međunarodni posmatrači kao pomoć u zaštiti domaćih nuklearnih elektrana, zbog porasta napetosti sa Rusijom. Kako je rekao poslanik ukrajinskog parlamenta Hrihorij Nemjria, skupština je pozvala zemlje, potpisnice nuklearnog sporazuma iz 1994. da garantuju bezbednosti Ukrajine. Među pozvanim potpisnicama su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Rusija.

Istovremeno Vlada novog ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka nastavila je pripreme za potpisivanje Sporazuma o pridruživanju sa Evropskom unijom.

(Telegraf.rs / Tanjug, Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Man

    2. mart 2014 | 14:01

    Ukrajinci su isto kao i siptari bili na strani fasista u II sv. ratu. Zato ih danas ti isti fasisti podrzavaju.

  • mihailovic

    2. mart 2014 | 14:17

    ON NIJE LEGITIMNI PREDSEDNIK UKRAJINE VEC IZABRAN ULICNIM HULIGANSTVOM

  • Ivanjica

    2. mart 2014 | 14:00

    Čim ti tvrdiš da vam je Rusija objavila rat, to znači da si morao da menjaš gaće jer si se uneredio od straha!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA