TIMOŠENKO: Pobedićemo Rusiju u ovom ratu! (FOTO)

- Vladimir Putin zna da, objavljujući rat nama, objavljuje rat i garantorima naše bezbednosti - SAD-u i Velikoj Britaniji. Ne mislim da će Rusija preći tu linuju, jer će u tom slučaju izgubiti -navela je Julija Timošenko

  • 25

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko saopštila je danas da je "ruska agresija" ujedinila ukrajinski narod, koji je spreman da brani svoju zemlju, ali je pozvala Ukrajince na smirenost kao njihovo glavno oružje u borbi u kojoj nisu sami i u kojoj moraju pobediti.

Obraćajući se svojim sunarodnicima u saopštenju koje je objavljeno na njenom zvaničnom sajtu, Timošenko upozorava da je plan "ruskog agresora" da na silu izazove eskalaciju tenzija na Krimu i poseje paniku koja će rezultirati opsadnim stanjem i potpunom ekonomskom i finansijskom destabilizacijom, a možda čak i bankrotom.

- Ono što ruska vlada želi jeste puč kojim bi se ponovo zavela diktatura u Ukrajini - istakla je, ukazavši da je očigledno da Rusi koji žive u Ukrajini i drugi građani nisu zaštićeni, već su podvrgnuti ekonomskom uništavanju za koje je kriva Rusija.

Prema njenim rečima, ruska vlada nije zaštitila, već je izdala svakog ruskog Ukrajinca, učinivši ga žrtvom svoje želje da povrati imperiju.

Da bi destabilizovala i okupirala Ukrajinu, Rusija preko svojih tajnih snaga organizuje okupljanja u istočnim regionima i na Krimu, ali narod u tim delovima Ukrajine ne podržava te proteste jer niko ne želi rat, navodi Timošenko, ocenivši da je to prva velika greška ruske vlade.

- Ova velika prevara kojom orkestrira ruska vlada neće uspeti - ocenila je Timošenko i pozvala Ukrajince da ostanu mirni i sigurni u to, jer nisu sami u konfrontaciji sa Rusijom.

Ona je podsetila da je Ukrajina 1994. potpisala Budimpeštanski memorandum sa SAD, Velikom Britanijom i Rusijom kojim se Ukrajincima garantuje bezbednost u zamenu za odustajanje od nuklearnog arsenala.

- Rusija danas otvoreno krši svoje obaveze i napada našu teritoriju. Ali sam sigurna da SAD i Velika Britanija nikada neće prekršiti Memorandum i da će učiniti sve što mogu kako bi obezbedile mir u Ukrajini - navodi se u saopštenju.

- Vladimir Putin zna da, objavljujući rat nama, objavljuje rat i garantorima naše bezbednosti - SAD-u i Velikoj Britaniji. Ne mislim da će Rusija preći tu linuju, jer će u tom slučaju - izgubiti - zaključuje Timošenko.

- Vekovima smo se borili za nezavisnost i od toga nećemo odustati ni sada - istakla je bivša premijerka.

Timošenko je, takođe, ukazala da Ukrajina mora odmah da postane punopravna članica zapadne demokratske zajednice, što će joj pružiti pouzdanu zaštitu od Rusije, i dodala da ukrajinski tim trenutno radi na tome sa svetskim liderima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    3. mart 2014 | 15:41

    Ona ce posebno da pobedi nekog hahaa, ni kuci je niko ne voli korumpirana bivsa politicarka.

  • Alpski srbin

    3. mart 2014 | 16:14

    Demagogija, lazi i nepoznavanje medjunarodnih pravnih akata lete iz usta politicarke, koja je bila u zatvoru zbog korpcije.

  • маштакажеш

    3. mart 2014 | 15:50

    Аj' не лупаj глупости !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA