PUTIN: Krim ima pravo na samoopredeljenje, kao i Kosovo

Putin je poručio da Rusija ne namerava da se meša kako bi pripojila Krim, ali je istakao da svi građani Ukrajine, gde god da žive, treba da imaju ista prava da odluče o sopstvenoj budućnosti

  • 25

Ruski predsednik Vladimir Putin uporedio je danas, situaciju na Krimu sa onom na Kosovu, rekavši da stanovništvo poluostrva ima pravo na samoopredeljenje, kao što je to prethodno dozvoljeno kosovskim Albancima, ali i u mnogim drugim delovima sveta.

Putin je, na konferenciji za novinare povodom krize u Ukrajini, poručio da Rusija ne namerava da se meša kako bi pripojila Krim, ali je istakao da svi građani Ukrajine, gde god da žive, treba da imaju ista prava da odluče o sopstvenoj budućnosti, objavljeno je na sajtu ruskog predsednika.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

- Koliko mi je poznato to pravo je, pravo na samoopredeljenje, potkrepljeno dokumentima UN, niko nije ukinuo - dodao je on.

- Mi nećemo ništa podsticati, samo ljudi koji žive na toj teritoriji imaju pravo da odluče o svojoj budućnosti - zaključio je ruski predsednik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lvan

    4. mart 2014 | 17:30

    Covek hoce da kaze, ako je vec degenerisanima sa juga Srbije priznato, bez osnova onda mora i ovde da se sprovede medjunarodno pravo i da mogucnost. Sa malim izuzetkom, Rusi imaju prava da vrate svoje, kao sto ce i Kosovo jednog dana biti nase opet. Na njemu ce ziveti normalni albanci i Srbi zajedno

  • LA

    4. mart 2014 | 16:57

    Ovom izjavom priznaje ocepljenje Kosova

  • Nikola

    4. mart 2014 | 17:58

    HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAHHAHHAAHHAHAHH BRAĆA RUSI?????????????????????? Upravo je priznao otcjepljeno Kosovo,pa oće i on tako sa Krimom!!!!!! Osim ako sada ne kaže da se Kosovo vrati srbiji pa će i on napustiti Krim ajde da čujem komentare!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA