Prodavao đacima meso mrtvih krava i konja!

Osumnjičeni je otkupljivao meso mrtvih životinja, koje je obrađivao i mešao sa različitim hemikalijama, kako bi izgledalo sveže. Takvo meso je prodavao u maloprodajnom objektu koji se nalazi preko puta osnovne škole u Velikoj Plani

  • 19

Muškarac N. J. (35) uhapšen je u Velikoj Plani zbog sumnje da je otkupljivao meso uginulih krava i konja, prerađivao ga i prodavao u ugostiteljskoj radnji koja se nalazi nedaleko od osnovne škole.

On se tereti za krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Kako navodi MUP, N. J. je meso uginulih domaćih životinja obrađivao u pomoćnim prostorijama svoje kuće, koje nisu registrovane za tu svrhu i nemaju odobrenje nadležnih organa za obradu mesa koje se koristi za ljudsku ishranu.

- Tako obrađeno meso osumnjičeni je mešao sa hemijskim supstancama koje je dodavao mesu da bi ono, po boji izgledalo kao sveže, a zatim ga prodavao u svom maloprodajnom objektu "NN Cile" koji se nalazi preko puta osnovne škole u Velikoj Plani - navela je policija.

Prilikom pretresa pomoćnih prostorija tog objekta nađena je gotovo tona mesa uginulih životinja, koje je predato Veterinarskoj inspekciji na uništenje. Krivična prijava je podneta protiv još četiri osobe iz okoline Velike Plane i Smederevske Palanke, osumnjičene za isto krivično delo. Oni su N. J. prodavali uginule životinje, ali i pomagali u transportu i obradi mesa.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    7. mart 2014 | 13:37

    Ja sam mislio da je svo meso od mrtvih zivotinja. A sto se tice dodavanja hemikalija, to rade u Maxiju, tacnije isperu meso amonijakom.

  • 321

    7. mart 2014 | 14:18

    Ma kakvu krivičnu prijavu-treba ga ubiti motkama kao pseto!

  • bogoljub

    7. mart 2014 | 17:30

    Takvom idiotu dozivotna robija i da se hrani crknutim zivotinjama, sta je sejao to mora i da jede...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA