LEKARI SRBIJE PACIJENTIMA: Dođite sutra, samo ako morate!

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije uoči štrajka zamolio je pacijente da bez preke potrebe u ponedeljak, 10. marta, ne dolaze u domove zdravlja i bolnice, kako bi poštedeli i sebe i njih eventualnih nesporazuma

  • 25

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije, koji je za sutra najavio štrajk, saopštio je da taj protest svakako nije, niti će ikada biti uperen protiv pacijenata.

Oni su zamolili građane za razumevanje pozvavši ih da u ponedeljak bez preke potrebe ne dolaze u domove zdravlja i bolnice.

Sutrašnji štrajk, kako je ocenio Sindikat lekara i farmaceuta Srbije, nažalost je jedini način da skrenu pažnju nadležnih na probleme u zdravstvu.

- Mi smo na istoj strani. Naša profesija postoji radi vas. Svojim radom i entuzijazmom činimo ovaj zdravstveni sistem boljim nego što jeste i trudićemo se i dalje da ono što nije dobro što manje osetite. Ali dalje srozavanje naše profesije istovremeno znači i ugrožavanje vaših prava kao pacijenata - poručio je taj Sindikat građanima Srbije.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije zamolio je pacijente da bez preke potrebe u ponedeljak, 10. marta, ne dolaze u domove zdravlja i bolnice, kako bi poštedeli i sebe i njih eventualnih nesporazuma.

- Sve što je akutno i hitno naravno da će biti zbrinuto, ali ono što nije, moraće da sačeka sledeći dan. Još jednom vas molimo za razumevanje i podršku - poručio je Sindikat lekara i farmaceuta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Hadzi Andrejic

    9. mart 2014 | 18:19

    Moja sestra specijalista interne medicine fakultet zavrsila sa prosekom 9.70 radi u privatnoj bolnici jer za drzavne ustanove nemamo vezu,nije clan ni jedne politicke stranke,i rado bi radila u drzavnim bolnicama. Ne kazem da nema mita kod starije populacije lekara ali mladi su drugaciji,sto bi moja sestra rekla moj obraz i diploma vrede vise od vase flase koka kole ili sto eura. A pojedini komentatori preterase sto se plata doktora tice. Nas drug kardio hirurg sa dezurstvima izadje oko 120 hiljada ,treba biti realan i reci da je to stvarno malo za posao koji savesno obavlja a pritom ne prima mito. Pa uporedite samo plate nasih poluobraazovanih poslanika u skupstini koje su mnogo vece od doktorskih. Na zalost kod nas u zdravstvu jos uvek vladaju klanovi,ako ti deda i otac lekari bices i ti . A radnicku decu koja su u principu bolji studenti ko sisa.

  • Samanta

    9. mart 2014 | 17:11

    Lekari,idite iz Srbije u inostranstvo!!!!Tamo će vas poštovati,bićete dobro plaćeni i ceniće vaše dugogodišnje školovanje.U Srbiji je obrazovanje degradirano i svi idite,pa kad ne bude imao ko da leči ljude onda će država da stavi prst na čelo.Sramota da lekar ima platu kao smećar ili vozač GSP-a koji mogu svoj posao obavljati i bez osnovne.

  • Miki

    9. mart 2014 | 13:49

    Problema u zdravstvu svakako ima a to su nesavesni lekari i slobodno TRAZE da im se plati da nesto urade bez srama i blama! Narod sve bolesniji a oni sve nezadovoljniji. Stoka najobicnija. Sve ih treba smeniti! Skolovanih ljudi i zeljnih posla zavodi za zaposljavanje prepuni a ovi strajkuju. Tako nam i treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA