OBOŽAVAJU VOĐU: Kim Džong Un osvojio 100 odsto glasova na izborima!

- Svi glasači u izbornoj jedinici broj 111 su glasali, a 100 odsto njih je glasalo za Kim Džong-Una. To predstavlja izraz apsolutne podrške i poverenja u vrhovnog lidera - prenela je zvanična severnokorejska novinska agencija KCNA

  • 14

Severnokorejski mediji izveštavaju da je lider te zemlje Kim Džong-Un na jučerašnjim parlamentarnim izborima osvojio 100 % glasova u svojoj izbornoj jedinici, navodi se takođe i da su na birališta izašli svi glasači.

Tako je Kim Džong-Un, koji ima čitav niz najviših titula u zemlji, uključujući vrhovnog komandanta oružanih snaga Severne Koreje i predsednika moćne Nacionalne komisije za odbranu, sada postao i poslanik u Vrhovnoj narodnoj skupštini, prenela je agencija AFP.

- Svi glasači u izbornoj jedinici broj 111 su glasali, a 100 odsto njih je glasalo za Kim Džong-Una. To predstavlja izraz apsolutne podrške i poverenja u vrhovnog lidera Kim Džong-Una, s obzirom na to da su mu svi do jednoga ponovo iskazali lojalnost - objavila je zvanična severnokorejska novinska agencija KCNA.

Građani Severne Koreje juče su izašli na birališta kako bi glasali na parlamentarnim izborima, koji su prvi takvi izbori otkad je u decembru 2011. aktuelni lider Kim Džong-Un nasledio svog oca Kim Džong-Ila.

U svakoj od 687 izbornih jedinica je bio samo jedan kandidat, pa su glasači mogu samo da napišu "da" pored imena jedinog kandidata na glasačkom listiću. Kao i njegov otac pre njega, Kim Džong-Un je kandidat u jedinici broj 111, u planinskom okrugu Paektu. Severnokorejanci toj planini pripisuju božanski status, pošto je na njenim obroncima, prema legendi, rođen Kim Džong-Il.

Izbori za Vrhovnu narodnu skupštinu se održavaju svake pete godine, a ta institucija obično zaseda dvaput godišnje kako bi zvanično odobrila budžet ili druge odluke koje je donela vladajuća Radnička partija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA