Naftna mrlja kod obale Malezije nije iscurela iz nestalog aviona

Adžarudin Abdul Rahman, koji se nalazi na čelu civilne avijacije Malezije, rekao je da sudbina nestalog aviona Malezija erlajnsa ostaje "misterija" i da zvaničnici ne isključuju mogućnost da je avion otet

  • 4

Rezultati laobratorijske analize uzoraka uzetih iz naftne mrlje u vodama pored obala Malezije pokazali su da ta nafta nije iscurela iz aviona koji je pre dva dana nestao na liniji Kuala Lumpur-Peking, saopštila je danas malezijska Pomorska služba.

- Ta nafta nije korišćena za avion - rekla je portparolka Pomorske službe Faridah Šuib, dodavši da se ta vrsta nafte koristi za brodove, preneo je AFP.

Mrlja, iz koje su uzeti uzorci, nađena je oko 185 kilometara severno od istočne priobalne malezijske države Kelantan, južnije od mesta na kojem su kontrolori leta u subotu izgubili kontakt sa avionom, koji je prevozio 239 putnika i članova posade.

Istovremeno, istragom je danas utvrđeno da predmet koji je plutao na vodi, a koji je ličio na žuti spasilački čamac, nema nikakve veze sa nestalim avionom, preneo je BBC.

U međuvremenu, malezijski ministar za saobraćaj Hašamudin Husein poručio je danas da su potraga i spasavanje "glavni fokus".

Adžarudin Abdul Rahman, koji se nalazi na čelu civilne avijacije Malezije, rekao je da sudbina nestalog aviona "Malezija erlajnsa" ostaje "misterija" i da zvaničnici ne isključuju mogućnost da je avion otet.

Avion MH370 malezijske aviokompanije u subotu je nestao sa radara bez traga, a porodicama nestalih putnika je rečeno da se pripreme za najgore.

(Telegraf.ra / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA