NOVI SNIMAK SATELITA: Da li su ovo ostaci nestalog aviona?

Kineski satelit koji traga za nestalim avionom “Malezija erlajns” snimio je moguće ostatke letelice u moru, petog dana potrage za “boingom 777” sa 239 ljudi, saopštila je kineska državna agencija, preneo je CNN

  • 8

Kineska državna Agencija za nauku, tehnologiju i industriju za narodnu odbranu objavila je snimke koji su nastali u Malajskom moreuzu 9. marta, na kojima se nalaze "tri sumnjiva plutajuća objekta".

Iako su snimci nastali dan nakon što je avion nestao, nisu objavljene do danas, piše "Dejli mejl". Ovo nije prvi put da su vlasti objavile da su istraživale objekte ili naftne mrlje koje bi mogle da budu od aviona, nestalog prošle subote.

Ranije danas, zvaničnici su objavili da su još jednom proširili područje pretrage, koje sada pokriva više od 43.000 kvadratnih nautičkih milja, što je dvostruko veće od teritorije koja je pregledana samo dan pre, ukazao je CNN. Takođe, objašnjeno je i zašto i dalje zvone telefoni putnika nestalog aviona.

- U redu, laku noć - poslednje su reči koje su čuli malezijski kontrolori letenja iz kokpita nestalog putničkog aviona.

Tu rečenicu izgovorio je jedan od pilota u trenutku kada je “boing 777” prelazio iz malezijskog u vijetnamski vazdušni prostor. Posle toga avion je nestao sa ekrana radara.

Ova vest saopštena je istovremeno sa objavljivanjem prve fotografije Zaharija Ahmada Šaha, 53-godišnji pilota sa leta MH370.

Zvaničnici malezisjkog civilnog vazduhoplovstva obelodanili su tu informaciju u razgovoru sa rodbinom putnika u jednom hotelu u Pekingu.

Potraga za avionom, koji je nestao na putu iz Kuala Lumpura za Peking, proširena je sa severnoistočnog područja iznad Južnog kineskog mora, na sasvim drugu stranu, jugoistočno iznad Moreuza Malaka i iznad indponežanskog ostrva Sumatre i u Andanamskom more u Indisjkom okeanu.

Vlasti nisu ništa bliže objašnjenju šta se zapravo desilo sa letelicom i 239 putnika i članova posade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    13. mart 2014 | 00:02

    Na kraju ce da kazu da se srusio u moru i da okoncaju ovu agoniju

  • I

    13. mart 2014 | 03:11

    Ma ko zna sta se sve desava iza ove price o avionu. Ovo je u stvari marketinski trik kako bi se paznja citavog sveta usmerila na nestali avion dok Amerika i njena vlada kuju neke druge teorije

  • Dr.Mr.

    13. mart 2014 | 01:37

    Generalno postoje sanse da ga nikada ni ne pronadju....ako se vinuo u dubine umesto visine.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA