Pilot nestalog aviona izvršio samoubistvo?

Istražitelji i zvaničnici nisu skloni da poveruju u teoriju da je jedan od pilota namerno srušio avion da bi izvršio samoubistvo, iako ima dokaza koji govore u prilog tome

  • 2

Samoubistvo pilota je najlogičnije objašnjenje za nestanak malezijskog aviona sa 239 putnika i članova posade, izjavio je Član odbora Udruženja australijskih i međunarodnih pilota Majk Glin.

- Logičnije je da je pilot, pre nego otmičar, isključio komunikacione sisteme - rekao je Glin, preneo je AP.

Malezijiski ministar saobraćaja Hišamudin Husein izjavio je da je komunikacioni sistem u avionu isključen pre poslednjeg radio kontakta između aviona i kontrole leta.

- Poslednje što ja, kao pilot, želim jeste da sumnja padne na posadu, ali to se već dogodilo dva puta u istoriji avijacije - dodao je Glin.

On smatra da policija koja istražuje pilota i kopilota nestalog aviona mora uzeti u obzir mogućnost da je jedan od njih izvršio samoubistvo, tako što je namerno srušio letelicu.

Iako su se takvi incidenti događali u prošlosti, to je i dalje tabu tema u istrazi i istražitelji i zvaničnici nisu skloni da poveruju u teoriju da je jedan od pilota namerno srušio avion da bi izvršio samoubistvo, iako ima dokaza koji govore u prilog tome, navodi AP.

Malezijski avion sa 239 putnika i članova posade nestao je sa civilnog radara 8. marta ubrzo nakon poletanja iz Kuala Lumpura za Peking i od tada mu se gubi svaki trag.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHEDOMIR

    16. mart 2014 | 15:50

    Ako je i tačno, gde je olupina aviona? Gde ga je srušio?

  • KOS

    16. mart 2014 | 16:19

    Svaki samoubica ostavlja poruku i trag da bude primecen.Ne uklapa se nekako sa ovom pricom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA