Kako se je*anjem spašavaju šume? (FOTO) (VIDEO)

Provokativni dokumentarni film "Je*anje za spas šuma" poljskog režisera, Mihala Marčaka koji će biti prikazan na "Slobodnoj zoni" prati istoimenu nevladinu organizaciju koja proizvodi i prodaje amaterske erotske filmove kako bi prikupljeni novac uložila u borbu za zaštitu životne sredine

  • 2

U martovskom izdanju "Dokumentarnog četvrtka" filmskog festivala "Slobodna zona" beogradska publika će, 20. marta u 20.00 časova imati priliku da premijerno pogleda provokativni i kontroverzni dokumentarni film "Jebanje za spas šuma" poljskog režisera, Mihala Marčaka.

Film prati nevladinu organizaciju veoma provokativnog imena - "Jebanje za spas šuma", koja predstavlja jednu od najneobičnijih eko - aktivističkih organizacija na svetu.

Bazirana na ideji da seks može spasiti svet, grupa se bavi produkcijom i prodajom amaterskih erotskih filmova putem Interneta, a prikupljeni novac se usmerava kao donacija borbi za zaštitu životne sredine.

Film prati njihovu misiju spašavanja planete, preko ulica Berlina do Amazonskih džungli, u bizarnom pokušaju otkupa malog dela zemljišta Amazonske prašume.

Cilj je prezervacija prirode od "bolesnog Zapada".

Mihal Marčak je mladi poljski režiser čije široko obrazovanje obuhvata studije filozofije, režije, fotografije i dokumentarnog filma. Svojevrsni proboj napravio je 2011. dokumentarcem "Na ivici Rusije" koji je višestruko nagrađen na brojnim festivalima. Iste godine mu je uručena nagrada "Poljskog nacionalnog radio kanala 3" za najboljeg mladog reditelja u kategoriji ispod trideset godina.

Cena ulaznice je 200 dinara. Prodaja karata u Rex-u od ponedeljka 17. marta, radnim danom od 11.00 do 16.00 časova, a na dan projekcije od 11.00 do 20.00 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA