SAD uvele sankcije ruskim zvaničnicima!

Na listi zvaničnika, čiju će imovinu i akcije u SAD blokirati zvanični Vašington, nalazi se zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin, kao i nekoliko istaknutijih poslanika ruske Dume i savetnika predsednika Vladimira Putina. Na njoj se nalazi i četvoro Ukrajinaca, među kojima je i svrgnuti predsednik Viktor Janukovič

  • 15

Sjedinjene Američke Države su danas uvele finansijske sankcije i vizna ograničenja sedmorici visokih ruskih zvaničnika, kao vid kazne zbog ruskog priznanja referenduma na ukrajinskom poluostrvu Krimu o pripajanju Rusiji, saopštila je Bela kuća.

Na listi zvaničnika čiju će imovinu i akcije u SAD blokirati zvanični Vašington se nalazi zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin, kao i nekoliko istaknutijih poslanika ruske Dume i savetnika predsednika Vladimira Putina, prenela je agencija AFP.

Američka agencija AP navodi da će se sankcije američkog Ministarstva finansija odnositi i na četvoro Ukrajinaca, među kojima su svrgnuti predsednik Viktor Janukovič, dok je Rojters pomenuo i predsednika Vlade Krima Sergeja Aksjonova.

U saopštenju Bele kuće se navodi da su sankcije usmerene protiv onih koji "ugrožavaju demokratske procese i institucije u Ukrajini, prete njenom miru, bezbednosti, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu, kao i učestvuju u zloupotrebi njene imovine".

Šefovi diplomatija zemalja članica EU takođe su se danas saglasili oko "crne liste" krimskih i ruskih funkcionera kojima će biti zabranjena putovanja u Evropsku uniju i zamrznuta imovina, poručio je danas ministar spoljnih poslova Litvanije, Linus Linkevičijus.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    17. mart 2014 | 15:59

    Zabole ih

  • sanjica petrovic

    17. mart 2014 | 16:26

    Nato zlotvori misle da mogu da nesto postignu sankcijama.Pa nije to nejaka SRBIJA pa da radite sta hocete.Mozete samo da blejite i jedete svoja .....

  • Sokrat

    17. mart 2014 | 16:24

    haha hahah ovakvu samarcinu nisu odavno dobili..a tek sta im slijedi....bravo Putin.zaustavi fasiste u nihovim genocidnim namjerama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA