SPREMA SE RAT? Ukrajinci odbijaju da prepuste Krim Rusima!

Vodeći kijevski dnevnik na engleskom jeziku Kijev Post navodi da su vlasti iz Kijeva svoje vojnike, koji se još uvek nalaze u nekolicini vojnih baza na području Krima, pozvale da se pripreme za rat

  • 29

Ukrajinsko vođstvo, koje je na vlast došlo prošlog meseca nakon bega predsednika Viktora Janukoviča iz države, navodno je spremno za oružani sukob s ruskom vojskom na Krimu, piše vodeći kijevski dnevnik na engleskom jeziku Kijev Post .

Dnevnik navodi da su vlasti iz Kijeva svoje vojnike, koji se još uvek nalaze u nekolicini vojnih baza na području Krima, pozvale da se pripreme za rat.

- Krim je bio, je i biće naša teritorija - citirao je dnevnik ukrajinskog ministra odbrane Igora Tenjuha, koji je to rekao u ponedeljak Ukrajinskom kriznom medijskom centru.

Na pitanje hoće li se ukrajinske snage boriti kako bi odbranile Krim, Tenjuh je odgovorio: "Oružane će snage izvršavati svoje zadatke", a kasnije je dodao i da će snage na Krimu ostati sve dok ne obave i poslednji zadatak.

Nekadašnji bokserski šampion Vitalij Kličko, čija je stranka UDAR deo trenutne vladajuće koalicije u Ukrajini, objavio je da ukrajinski vojnici nemaju nameru da napuste svoje krimske baze ni nakon 21. marta, što je datum do kojeg su Rusi obećali sve kasarne radi neometanog odlaska Ukrajinaca držati deblokirane.

Sporazum o deblokadi potpisali su u nedelju ministarstva unutarnjih poslova Ukrajine i Rusije i dosad nije bilo njegovog kršenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    17. mart 2014 | 19:21

    Živote će gubiti vojnici, njihovi najmiliji ostati u žalosti a promeniti se neće ništa...Rat nikome nije doneo dobro

  • Prof.Biologije

    17. mart 2014 | 18:49

    Bolje bi bilo Ukrainskoj vojsci da ne ginu bezveze nego da podviju rep i odu sa Krima

  • Željko

    17. mart 2014 | 19:23

    Da neće NATO da bombarduje Moskvu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA