Šarić se nije krio u Crnoj Gori!

- Pretpostavljam da je Šarić juče uhapšen u Latinskoj Americi. Crna Gora nije zemlja gde se Šarić skrivao. I kad bih znao u kojoj državi je uhvaćen ne bih smeo da kažem zbog postupka u Srbiji. Tvrdim da je Šarić u Crnoj Gori jutros bio samo u period od 6.30 do 7.30 časova - kazao je ministar pravde Crne Gore Dušan Marković.

  • 0

Ministar pravde Crne Gore Dušan Marković izjavio je da Crna Gora nije među zemjama gde se skrivao najtraženiji narko bos Darko Šarić, te da je on jutros boravio u Podgorici sat vremena, koliko je trajao njegov trasfer u Srbiju.

Marković je na konferenciji za novinare, povodom hapšenja Šarića, rekao da nije tačno da je Šarić uhapšen pre 15 dana.

- On je preuzet na teritroriji jedne Latinoameričke države i transferisan preko Crne Gore u Srbiju - rekao je crnogorski ministar.

- Pretpostavljam da je Šarić juče uhapšen u Latinskoj Americi. Crna Gora nije zemlja gde se Šarić skrivao. I kad bih znao u kojoj državi je uhvaćen ne bih smeo da kažem zbog postupka u Srbiji. Tvrdim da je Šarić u Crnoj Gori jutros bio samo u period od 6.30 do 7.30 časova - kazao je Marković.

Ocenio je da je hapšenje Šarića dobra stvar za Crnu Goru s obzirom na manipulacije u javnosti da se on tu skrivao.

"Danas je to palo u vodu", rekao je Marković.

Marković je istakao da se na podgoričkom aerodromu Šarić video sa svojom porodicom, što je bio jedan od njegovih zahteva.

Na pitanje može li se očekivati hapšenje osoba koje su sarađivale sa Šarićem i omogućile mu da pobegne iz Crne Gore, Marković je rekao da je hapšenje potvrda opredeljenosti dve države da sarađuju na najvažnijim pitanjima.

- To opređeljenje više niko ne može dovesti u pitanje. Ova akcija ima za cilj da razotkrije čitavu mrežu. Hapšenje nije dovoljno, verujem da će se uspeti u tome da se dođe do najvećeg broja njegovih saradnika u toj kriminalnoj mreži, a i sam ministar pravde Srbije Nikola Selaković je to nagovijestio - kazao je Marković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA