HAOS U AMSS: "Navijači" brane Nikačevića od radnika! (FOTO) (VIDEO)

Radnici AMSS protestvuju protiv generalnog sekretara Aleksandra Nikačevića i optužuju ga za brojne novčane malverzacije * Oni su uplašeni da će biti napadnuti jer su primetili navijače Partizana u duksevima "Alkatraz" kako ulaze u prostorije AMSS sa kamenicama * Veliki broj policajaca obezbeđuje protest

  • 17

Ispred zgrade direkcije Auto-moto saveza Srbije u Ruzveltovoj ulici u Beogradu okupio se veliki broj zaposlenih iz cele Srbije, a situacija je veoma dramatična.

Oni protestvuju protiv generalnog sekretara AMSS Aleksandra Nikačevića i optužuju ga za brojne novčane malverzacije.  Radnici traže da im se obrati neko iz vlasti i da država sprovodi zakon i ne okreće glavu.

Kako navode radnici, ovim skupom žele da pruže podršku toj odluci Skupštine AMSS i apeluju na javnost, državne institucije i sve nadležne organe, kako bi reagovali i omogućili da Auto-moto savez Srbije nastavi normalan rad.

Kako javlja reporter Telegrafa sa lica mesta, radnici su uplašeni jer su videli navijače Partizana u duksericama "Alkatraz" kako ulaze u prostorije AMSS noseći kamenice. Međutim, policija demantuje da se radi o navijačima, već da je u pitanju privatno obezbeđenje.

O ovom slučaju, oglasio se i Auto-moto savez Srbije.

- Grupa koja protestuje nema nikakve zvanične zahteve, sem smene Generalnog sekretara AMSS, Aleksandra Nikačevića, koga ne biraju zaposleni nego Skupština AMSS, kao najviši organa upravljanja i koji je legitimno izabran, o čemu su mediji ovih dana pisali.

Okupljenim zaposlenima se lično obratio i Generalni sekretar AMSS, Aleksandar Nikačević, koji je istakao da su njihovi zahtevi nelegitimni i da savezom upravljaju svi članovi AMSS, a ne samo zaposleni.

Takođe, Nikačević je istakao da mu zaposleni u AMSS nijednog trenutka nisu uputili sindikalni zahtev, niti mu se obratili na bilo koji način sa zamerkama na rad AMSS i eventualnim predlozima za unapređenje. Dodaje se da to ukazuje da se radi o grupi ljudi instruisanoj od strane pojedinaca, koji po svaku cenu i na nelegalan način pokušavaju da pruzmu AMSS o kojima su mediji takođe pisali - navodi se u saopštenju AMSS.

Radnici su istakli da su spremni da se iz Ruzveltove ulice, gde se nalazi sedište AMSS, upute ispred Vlade Srbije, kako bi isterali "pravdu na videlo".

Međutim, oni su se nakon nekog vremena povukli sa Ruzveltove ulice, najavivši da će sutra nastaviti sa okupljanjima.

- Protest nije prekinut, a radnici su se okupili u objektu AMSS preko puta zgrade direkcije gde će ostati tokom noći - rekao je jedan od predstavnika nezadovljnih radnika Vlade Ivanović.

On je dodao da će radnici sutra ponovo protestovati sa istim zahtevima: da Nikačević ispoštuje odluku skupštine i da tu odluku Agencija za privredne registre u skladu sa zakonom i zvanično overi.

Radnici koji su protestvovali su ukonili vozila iz Ruzveltove ulice i uputili izvinjenje građanima, jer su izazvali zastoja u saobraćaju.

- Ogorčeni smo i isteraćemo pravdu na videlo, makar protestvovali ovde danima. Pravda mora pobediti - kaže jedan od zaposlenih za Telegraf.

(D.Č. / M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DS_1989

    16. april 2014 | 16:27

    ahaahhahhahhaha primeceni navijaci partizana :D PARTIZANE PLATI MEEEEEE!!!!

  • Markus

    16. april 2014 | 17:03

    Vlado, pa iz sps-a naravno! Zna se na cijim skupovima znackatrazi pale baklje i slave "pobedu".

  • vlada

    16. april 2014 | 16:25

    Navijači su oduvek bili paravojska države...svaki protest (kosovo, gej parade, 5. oktobar) koji je trebalo da se održi je usko povezan sa državom i partijama, sad od situacije je zavisilo ko ih angažuje...Tako je i sada, štitiće ovog Nikačevića, iz čije je stranke ne znam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA