ODLUČENO: Siniša Mali gradonačelnik Beograda!

Predsednik Privremenog organa grada Beograda biće novi gradonačelnik prestonice, dok će na čelu skupštine biti Nikola Nikodijević iz SPS-a

  • 4

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali biće novi gradonačelnik Beograda, dok će Skupštinom grada rukovoditi Nikola Nikodijević iz Socijalističke partije Srbije!

Vrh Srpske napredne stranke doneo odluku da Siniša Mali bude na čelu glavnog grada Srbije, a naprednjaci su takođe ponudili SPS-u i DSS-u da im se pridruže u beogradskoj vladajućoj koaliciji. Deo tog dogovora biće da Nikola Nikodijević vodi sednice Skupštine grada.

Predsednik Skupštine grada će prema najavama biti izabran danas, a gradonačelnik sutra.

Mali je u proteklom mandatu obavljao funkciju savetnika Aleksandra Vučića za privredu i finansije. Od novembra prošle godine Mali je na čelu privremene uprave Beograda u kojoj su bili i Mladenović i Nikodijević. Na to mesto postavljen je pošto je Dragan Đilas izgubio većinu i smenjen sa funkcije gradonačelnika.

Siniša Mali je rođen 25. avgusta 1972. u Beogradu. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Master studije završio je na Washington University, St. Louis, SAD, a doktorat je odbranio na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Nosilac je licence portfolio menadžer, koju mu je dodelila Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije i zvanja Chartered Financial Analyst (CFA).

Od 1995. do 1997. radio je u Deloitte & Touche Central Europe u Beogradu, a kao rukovodilac u ovoj konsultantskoj kući u Pragu radio je od 1999. do 2001. godine. U Investicionoj banci Credit Suisse First Boston u Njujorku radio je od maja do septembra 1998. Od januara do jula 2001. bio je pomoćnik ministra za privatizaciju u Ministarstvu za privredu i privatizaciju, a od jula 2001. do oktobra 2003. radio je kao direktor Centra za tendere Agencije za privatizaciju.

Generalni direktor NCA Investment Group je od septembra 2005. do 2008. godine. Od 2004. bavi se poslovima savetovanja u oblasti kupovine i prodaje preduzeća, finansijske i poslovne konsolidacije i privatizacije. Od januara 2013. godine savetnik je prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije za privredu i finansije.

Predsednik je Upravnog odbora Komercijalne banke Beograd i Upravnog odbora Fijat automobili Srbija. Član je CFA Instituta, Serbian Business Angels Network, Fulbright Alumni Association of Serbi i British-Serbian Business Club. Oženjen je, otac troje dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA