OTROVANI: Trinaestoro učenika iz Borče nije životno ugroženo! (FOTO)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je učenike Osnovne škole "Stevan Sremac" i tom prilikom izjavio da su deca u dobrom i stabilnom stanju, ali da će zbog preventivnih i medincinskih razloga do daljeg ostati u bolnici

  • 0

Trinaestoro učenika Osnovne škole "Stevan Sremac" u Borči je otrovano nepoznatom materijom, saznaje Telegraf.rs. Desetoro dece je iz istog odeljenja petog razreda, dvoje je iz susednog, a jedno dete je iz sedmog razreda.

Deca su se žalila na jake bolove u stomaku, a nakon toga su prevezena privatnim automobilima i vozilima Hitne pomoći ka zdravstvenim ustanovama u Beogradu. Njih 11 je smešteno u Institut za majku i dete na Novom Beogradu, jedno dete je u Bolnici "Dr Olga Popović Dedijer" na Zvezdari i jedno u dečju bolnicu u Tiršovoj ulici.

- Trenutno je primljeno 11 dece, u toku je njihov pregled. Za sada procenjujemo da deca nisu u stanju zdravstvene ugroženosti da bi bila hospitalizovana - objašnjava dr Radoje Simić, PR Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "dr Vukan Čupić".

Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, obišao je jednog od učenika koji je imao pregled u dečjoj bolnici u Tiršovoj ulici. Po rečima lekara iz Tiršove, dečak će uskoro biti pušten kući, jer kao i ostali učenici, nije životno ugrožen. Lončar je potom obišao osnovce koji se nalaze u Institutu za majku i dete.

- Dao sam nalog da se hitno istraži uzrok trovanaja dece i oni koji su odgovorni snosiće sankcije - rekao je Lončar, dodajući da su sve inspekcije na licu mesta.

Lončar je naveo da su deca u dobrom i stabilnom stanju, ali da će zbog preventivnih i medincinskih razloga do daljeg ostati u bolnici.

Zasad nije poznat uzrok, jer su pozivi Hitnoj pomoći stizali sa raznih strana, nisu sva deca jela istu hranu, ali prema izjavama roditelja jesu pili isti voćni sok. Pretpostavka je da je uzrok trovanja konzumacija soka od jabuka.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA