SKANDAL: Dete udario auto ispred Doma zdravlja, lekari nisu izašli da pomognu!

Lekari Doma zdravlja "Novi Beograd" odbili su da izađu i pomognu dečaku koga su udarila kola praktično ispred ulaza u tu ustanovu

Jedanaestogodišnje dete povređeno je oko 15 sati u saobraćajnoj nesreći u Ulici Goce Delčeva, na dvadesetak metara od ulaza Doma zdravlja "Novi Beograd". Međutim, lekari ove ustanove odbili su ne samo da mu pomognu, već i da izađu isred zgrade kako bi pogledali o čemu se radi.

Iako su prema rečima čitateljke Telegrafa, i sestre, a i lekar od koga je pokušala da potraži pomoć, imali savršen pogled na nemilu scenu koja se događa praktično njima ispred nosa, ni to ih nije nateralo da izađu ispred zgrade.

Dete je, nakon što ga je udario automobil marke "kia", ostalo da leži polusvesno na ulici. Nekoliko građana prišlo je da mu pomogne, pozvali su i Hitnu pomoć, a čitateljka je otrčala do Doma zdravlja kako bi pokušala da pronađe nekog od lekara ko bi u međuvremenu pomogao detetu.

- Ja otrčavam u Dom zdravlja Novi Beograd udaljen 30 do 50 metara od mesta nesreće, sa odličnim pogledom na istu. Prilazim sestrama na šalteru, molim da zovu lekara, da je dete polusvesno, povređene glave. Njih tri horski odgovaraju da one ne izlaze na teren i da zovem Hitnu - priča čitateljka Telegrafa Slađana.

Nakon što su sestre odbile da dalje razgovaraju sa njom, pacijenti je upućuju na ordinaciju broj 3.

- Ulazim kod doktora čiji prozor direktno gleda na raskrsnicu, objašnjavam mu i pokazujem scenu, on ustaje pa se predomisli. Seda i kaže da mora dežurni lekar da izađe, ne može on. Šalje me u ordinaciju 12 - nastavlja ona.

Iako za njom juri obezbeđenje, ona otrčava u ordinaciju i tamo pronalazi još jednog lekara koji joj govori da mora da pronađe pedijatra.

- Ja sad već histerišem da tamo polusvesno leži nečije dete i kako bi se osećala da je njeno i da je ona lekar, ali valjda i čovek. Ona nevoljno kreće za mnom, govori sestri da nađe pedijatra, izlazi iz zgrade i kad vidi da ja odlazim, okreće se i ulazi nazad u Dom zdravlja - dodaje Slađana.

Ona objašnjava kako je nakon izlaska iz Doma zdravlja primetila da sestre kojima se prvo obratila, prate celu situaciju kroz prozor. Tada dolazi i Hitna pomoć.

- Ja nemam prave reči da vam opišem šta mislim, šta osećam. Zvaću koga god: lekarsku komoru, zdravstvene inspekcije, medije, ali da li ću naći ljude koji su voljni da pomognu, kad ih ne nađoh među tolikim zdravstvenim radnicima koji su položili Hipokratovu zakletvu, ne znam, nisam optimista. Planiram da podnesem zvanične prijave protiv zdravstvenih radnika koji su odbili da pruže pomoć dečaku - zaključuje ona.

U Hitnoj pomoći potvrdili su za Telegraf da su intervenisali danas u 15 sati, i da je dečak (11) prevezen u Urgentni centar. Kako kažu u policiji, dečak ima povrede glave.

U Domu zdravlja "Novi Beograd" večeras se niko nije javljao kako bi prokomentarisao sve što se dogodilo.

- Zaštitnik pacijenata mi je objasnio da zdravsvena lica ne smeju da intervenišu van svog radnog mesta. Pitanje je da li treba dete ostaviti bez pomoći dok ne stigne Hitna pomoć, a ne zna se koliko su kritične njegove povrede. Mogli su bar da ga obezbede do dolaska Hitne službe - kaže Slađana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maxaa

    1. maj 2014 | 00:39

    Lazu. Ja radim u privatnom domu zdravlja i kada su devojku udarila kola lekar i ja smo odmah pozvali hitnu i nakon toga otisli kod devojke da ukazemo prvu pomoc dok hitna ne stigne. Po zakonu smo duzni da se odazovemo bez obzira da li smo na duznosti ili ne.

  • Dr love

    1. maj 2014 | 00:48

    Napravi peticiju da se ispotpisujemo da sva ta bagra dobije pedalu!

  • Nemanja

    1. maj 2014 | 00:41

    Pa to je tako kad vecina takozvanih doktora na fakultetu polaze na bubicu ispite i kad ima i profesora koji za 6 traze od studentkinja neke druge usluge , cast izuzetcima, ali takvo je stanje, bitnije je da se nose minici na ispit neko znanje, tugaa. Licno znam par primera, naravno ima i pravih profesora ali ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA