PROTESTNA ŠETNJA U BEOGRADU: Sindikati protiv najavljenih mera štednje

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisav Orbović, rekao je da su radnici u Srbiji sada u situaciji da se i kao pre 128 godina bore za osnovna prava, odnosno tri osmice - osam sati rada, osam sati odmora i osam sati sna. On je dodao da radnici u Srbiji danas umesto osam rade više od 10 sati, a da za to ne primaju plate dovoljne za egzistenciju

  • 5

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije (S S S S) i UGS Nezavisnost organizovali su danas prvomajsku protestnu šetnju u centru grada i poručili da se protive najavljenim merama štednje, jer su one, kako tvrde, usmerene ka tome da se još više uruše prava radnika.

 

Sindikati su se najpre okupili na Trgu Nikole Pašića gde je pročitan prvomajski proglas, a potom su Dečanskom i Makedonskom ulicom prošli ka Terazijama do Slavije gde će položiti vence na spomenik Dimitriju Tucoviću.

 

 

Predsednik S S S S Ljubisav Orbović rekao je da su radnici u Srbiji sada u situaciji da se i kao pre 128 godina bore za osnovna prava, odnosno tri osmice - osam sati rada, osam sati odmora i osam sati sna. On je rekao da radnici u Srbiji danas umesto osam rade više od 10 sati, a da za to ne primaju plate dovoljne za egzistenciju, a vrlo često su i neredovne.

 

Orbović je rekao da je prošlo vreme prvomajskih uranaka, roštiljanja i da se sada radnici svakodnevno moraju boriti za svoja prava. Predsednik UGS Nezavisnost, Branislav Čanak, rekao je da ukoliko se u narednom periodu ne bude brinulo o pravim radnika u Srbiji, oni će prava tražiti na ulici.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    1. maj 2014 | 14:17

    Setao sam dugo, ko zna kol'ko dana, ostade mi samo, na mom srcu - rana.I opet ces ,setati,vrteti,okretati,a niko ti nece reci, uzde drzi, onaj - veci...

  • jovana

    1. maj 2014 | 14:47

    Vode sindikata su veliki prevaranti, imaju veća primanja od premijera. Sada se uplasili.

  • Paja Patak

    1. maj 2014 | 14:41

    Nista ne moze da se pokrene na bolje, a da sindikati ne prete ulicom! Da li ove jos neko od radnika dobrovoljno placa, trideset godina su na celu sindikata, nista uradili pametno nisu, a odgovara im da ostane status quo, jer mnogo novca dobijaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA