PRVA ŽRTVA: Osoba se utopila jer nije htela da napusti kuću u Umčarima!

- Jedna osoba nije slušala nadležne organe koji su je savetovali da treba da se evakuiše iz kuće - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 4

U Umčarima se noćas utopila jedna osoba i to je prva žrtva poplava u Beogradu, saopštio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je posle sednice Gradskog štaba za vanredne situcija, kojoj su pristustvovali premijer Aleksandar Vučić i direktor policije Milorad Veljovićapelovao na građane da slušaju i poštuju savete nadležnih organa kako se ubuduće takvi slučajevi ne bi dešavali.

- Imamo i prvu žrtvu. U Umčarima se utopila jedna osoba, zato što nije slušala nadležne organe koji su je savetovali da treba da se evakuiše iz kuće. Naš primarni cilj je da izbegnemo takve slučajeve - rekao je Mali i podvukao da građani, ukoliko se evakuacija naredi, poslušaju nadležne organe oko načina evakuacije.

Gradonačelnik Beograda je rekao da je u protekla 24 sata na teritoriji Beograda palo oko 140 litara kiše po kvadratnom metru, a očekuje se da će u toku dana pasti još oko 50 litara, što je ravno tromesečnom proseku padavina u prestonici.

Mali je rekao da su tri najugroženija područja Lazarevac, Obrenovac i Grocka, a da je situacija u centralnim beogradskim opštinama pod kontrolom.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je jutros da se broj evakusanih zbog poplava povećao za deset i da ih je do sada zbrinuto 46 osoba.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бошко

    15. maj 2014 | 08:37

    Нису градске власти криве, што су речни токови нерегулисани, што су кишне канализације запушене или погрешно пројектоване. Криви су грађани, јер ннсу постали избеглице из сопственог дома. За ово кратко време градске власти су показале да им је битнија "парада поноса" него труднице породиље и "обични" грађани.

  • Nemanja

    15. maj 2014 | 10:12

    Da li u vanrednim situacijama država treba da "savetuje" ili naređuje? Direktna odgovornost nadležnih. Miki Maus političari... P.S. A samo se setim kako su pljuvali po Titovoj Jugoslaviji! Kad bi se to tada desilo - nikad!

  • Јоргован

    17. maj 2014 | 14:13

    Кад прође све ово треба се запитати „А зашто тај човјек није хтио да изађе из своје куће?“ Можда зато што је у протеклих 20 година могао да се увјери како држава помаже избјеглицама. Смјестили би га у неки колективни центар гдје би се потуцао двије деценије и на крају би му одузели сва права и вратили га у неусловну кућу. Човјек је ризиковао: можда остане жив у својој кући или сасвим сигурно постане биједа без права у „својој“ држави. У овој држави боље је бити хомосексуалац него поштен човјек.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA