PRVA POBEDA: Sprečeno izlivanje Resničkog jezera u Rakovici!

Otvaranjem još jednog kanala sprečeno je izlivanje vode Resničkog jezera i potapanje brane i okolnih kuća

  • 5

Uz pomoć brze reakcije opštinskog štaba Rakovice sprečeno je  izlivanje vode Resničkog jezera i potapanje brane i okolnih kuća tako što je otvoren još jedan kanal preko kojeg je voda počela da otiče iz jezera.

Jedan od najkritičnijih i ugrođenih delova Beograda je Rakovica, gde se izlila reka Topčiderka. Postojala je opasnost da se voda Resničkog jezera prelije preko brane i poplavi kuće u blizini, pa je stanovništvo evakuisano na više lokacija.

Najkritičnije je u Ulici Rakovički put, gde su više od 30 ljudi iz zgrade zbrinuli pripadnici žandrmerije, vatrogasci, ali i zaposleni u opštini.

Odron je prijavljen u delu Ulice kružni put i u Ulici 13. oktobar, dok je bujica urušila pešački most koji se nalazi iza fabrike "Rekord".

Očekuje se da stigne kamion sa deset tona vreća peska, koje će biti postavljane u najugroženijim mestima u opštini o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni.

Milosav Miličković, predsednik  opštine Rakovica, obišao je naselja koja su u opasnosti. Očekuje se da dođu ekipe štaba i premere nivo vode u Resničkom jezeru.

Ukoliko voda pređe jos 20 santimetara preliće se preko brane, koja bi mogla da popusti. Za sada je evakuisano 30 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BIA

    15. maj 2014 | 21:25

    Danijela nemoj vise da spinujes! Znamo da radis u opstini i kako si tamo dosla... Nemoj smorila si vise

  • Katarina

    15. maj 2014 | 23:42

    Svaka cast sto i predsednik opstine obilazi ta mesta! Svaka cast! Svaka cast i hrabrim ljudima koji su pomogli da se veca katastrofa od ove dogodi.

  • Milosh

    16. maj 2014 | 00:02

    Danijela to treba da se radi ranije kako se ne bi dogadjale ovakve situacije. Da je to ranije uradjeno kako treba sada ne bi bilo potrebe intervenisati. Da ste jezero ispustili u utorak ne bi postojala opasnost od prelivanja. Ovo Vam je jos jedna sansa za skupljanje jeftinih politickih poena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA