VESIĆ: Beograd spremno čeka vrh talasa

Gradski menadžer rekao je da je visina nasipa 1,2 do 1,8 metara, kao i da je postavljeno skoro 230.000 džakova sa peskom

  • 2

Beograd spremno čeka vrh poplavnog talasa, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić i istakao da će gradski štab tokom dana završiti izgradnju odbrambenih nasipa na Savi u dužini od pet kilometara.

- Postavili smo skoro 230.000 džakova - rekao je Vesić i naveo da u ovom trenutku volonteri više nisu potrebni. On je napomenuo da je visina nasipa od 1,2 do 1,8 metra i podsetio da su u poplavama 2006. godine nasipi bili do 60 cm.

On je dodao da su gradske službe spremne da peskom i džakovima pomognu i drugim mestima i naveo da je i dalje najkritičnija situacija u Obrenovcu. Zahvaljujući se Begrađanima na angažovanju oko nasipa, Vesić je istakao da su u ovom trenutku potrebna samo sredstva za higijenu, a da hrane ima dovolno.

- Stiže velika pomoć, a građani se javljaju da prime ljude na privremeni smeštaj - rekao je on i dodao da i kompanije uplaćuju pomoć. On je dodao i da se beogradska Arena priprema da bude prihvatni centar, ali u slučaju potrebe.

"Sada je samo pripremamo, ali i bez Arene ima dovoljno smeštajnih kapaciteta u ovom trenutku", rekao je Vesić.

On je naveo da su gradonačelnik Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević danas u Obrenovcu odakle koordiniraju svim aktivnostima.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA