Beograd čuva 300.000 džakova, Sava u blagom porastu (VIDEO)

Sava je u blagom porastu za oko dva santimetra po satu, tako da su niži delovi Beograda za sada bezbedni. Duž obale Save do sada je postavljeno oko 300.000 vreća sa peskom, a još 50.000 je spremno u rezervi

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je, kada je reč o odbrani od poplava, situacija u glavnom gradu pod kontrolom, i da veruje da će, s obzirom na hidrološke prognoze, radovi koji se trenutno preduzimaju biti adekvatan odgovor na sadašnji nivo Save.

- Juče i prekjuče angažovali smo sve resurse kako bismo napravili bedeme. Grad Beograd ima 12 kilometara obale na Savi koje je potrebno braniti i mi smo je na koti 76 potpuno zaštitili. U ovom trenutku je voda na oko dva i po metra od bedema -  izjavio je Mali novinarima prilikom obilaska bedema kod Beogradskog sajma.

Prema njegovim rečima, Sava je u blagom porastu za oko dva santimetra po satu, tako da su niži delovi Beograda za sada bezbedni. Kako je precizirao, duž obala Save do sada je postavljeno oko 300 hiljada vreća sa peskom, a još 50 hiljada je spremno u rezervi.

- Imamo plan za drugi nivo odbrane, ali u ovom trenutku na osnovu informacija koje imamo o vodostaju na Savi mislim da će nam bedemi koje smo postavili biti dovoljni - rekao je Mali.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirka Lazic

    19. maj 2014 | 15:31

    Evo ko puni te dzakove!! Na muci se poznaju junaci!: http://youtu.be/jnuHD8jOOdI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA