BEOGRAĐANI TVRDE: Taksisti ignorišu humanitarne pozive! Taksi udruženja demantuju! (FOTO)

U taksi udruženjima mole građane da zapišu broj taksi vozila, kako bi vozači koji ignorišu pozive za vožnju biti najstrože kažnjeni

  • 10

Kad je premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao dobrovoljce da se okupe ispred Sava Centra i krenu put poplavljenih područja, nekoliko taksi udruženja prevozilo je dobrovoljce potpuno besplatno s različištih polazišta u Beogradu do parkinga Sava Centra. Kasnije se ta ista odluka odnosila i na prevoz volontera i ugroženih do prijemnih centara širom Beograda.

Međutim, po rečima mnogih sugrađana, humanost određenih taksista na kraju se svela na praznu priču. U poslednjih nekoliko dana postojalo je mnogo žalbi zbog taksista koji ignorišu ljude koji stopiraju kako bi preneli svoje donacije ili se uopšte ne odazivaju na pozive, uz izgovor da trenutno ne postoje slobodna vozila.

- Volontirao sam pre dva dana u prihvatilištu koje je organizovao hotel Slavija. Pošto sam bio zadužen za dve porodice koje nisu bile smeštene u to prihvatilište nego su samo došli po pomoć, trebalo je da im pomognem oko prevoza do Gradske bolnice. Prišao sam jednom taksisti koji je na moj zahtev samo zatvorio prozor automobila i nastavio dalje vožnju. Posle toga mi je trebalo sat vremena da bih unesrećenoj porodici obezbedio prevoz do bolnice - objašnjava razočarani volonter F. D.

Iz jednog od beogradskih taksi udruženja kažu da situacija nije takva i da je humanitarna akcija i dalje u toku. Ovom prilikom se mole građani da zapišu broj taksi vozila, kako bi vozači koji ignorišu pozive za vožnju biti najstrože kažnjeni.

Taksi udruženja su do sada sprovela preko hiljadu humanitarnih vožnji, a kako kažu, nastaviće istim tempom jer je, po njihovim rečima, besplatna vožnja najmanja stvar koju mogu da učine.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djansla

    22. maj 2014 | 21:00

    Ja sam prije neki dan, kad je trebalo da se ide za sabac, sa vozdovca isao taksijem do arene.. Cijena voznje je bila oko 700 dinara i taksista mi je naplatio 500. Mogu samo da kazem, svaka mu cast, vidio sam da mu je i gorivo na crvenoj. Po vasem tekstu ispade da su taksisti milioneri, pa treba citav dan da voze za dz? Zamislite da je imao jos dvije takve voznje i da nije naplacivao, ispade njegova donacija 20 eura dnevno.. puta 7 dana koliko vec traje vanredno stanje, to je vec vise od onih poslanickih pausala. Poznajem par taksista iz komsiluka kojima je to jedini izvor zarade da prehrane cetvoroclanu porodicu i vjerujte mi da jedva krpe kraj s krajem.. I njihova djeca vole salamu i pastetu. Treba svako da pomogne, ali u skladu sa mogucnostima. Ja sam nezaposlen, para nemam, ali ako krenu te radne akcije o kojima se prica, ici cu da pomognem nekome da popravi kucu, pa cu tako da dam doprinos. Ne napadajte ljude bez veze, rijetki su oni koji nisu pomogli, ali svako se pruza koliko je dug.

  • Bbns

    22. maj 2014 | 16:38

    Bas sam koristio taxi ovih dana. Zalio se taksista da se mnogi foliraju da su volonteri. Kaze ovako. Ja nikog ne vozim ko nosi robu. Uzmem robu i odnesem na trazeno mesto i svi se zajedno zahvalimo donatorima. Inace kazu da je prepun BG kvazi volonterima bez obellezja.

  • Werp690

    22. maj 2014 | 20:34

    Licno vozio u svom taksiju volontere,jednom od Usca do Makisa,drugi put od Opstine Vozdovac do Makisa i par puta sam prevozio samo donacije do prihvatnih centara.Takodje znam da je moje udruzenje prevezlo veliki broj humanitarnih voznji.Pojavio se i odredjeni broj ljudi koji je zloupotrebio ili je pokusao da zloupotrebi besplatan prevoz.Bzvz je da objavljujete ovakve vesti.Ja sam ponosan na kolege i znam da je moje udruzenje prevezlo veliki broj humanitarnih voznji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA