OVO JE NAJPOTRESNIJA PRIČA POPLAVA: Beba heroj, za dlaku izbegla smrt! (FOTO)

Najmlađi stanovnik beogradske Kombank Arene je četvoromesečna devojčica Slavica, koju su samo sekundi delili od sigurne smrti, ali to nije kraj njenih muka, jer je ova beba heroj ostala bez ičega i potrebno joj je bukvalno sve. Sada je trenutak da joj pomognemo!

  • 6

Još uvek traje bitka za Obrenovac - grad koji je najviše stradao u poplavama i u kojem su se stvorile mnoge potresne priče, a Telegraf.rs vam donosi sigurno najdirljiviju do sada. To je sudbina Slavice Vujičić bebe - heroja koju je sekund delio od sigurne smrti od vodene stihije!

Dirljiv i nesvakidašnji prizor zatekli smo u Kombank Areni, gde su smešteni evakuisani ljudi iz Obrenovca, kada smo u prizemlju ove hale u "izolaciji" za majke i bebe upoznali, trenutno najmlađeg stanovnika u ovom "sabirnom centru" - prelepu Slavicu.

Slavica Vujičić ima svega četiri meseca, potpuno je zdravo dete, a već je gledala smrti u oči i pobedila je! Evo i kako...

Majka male Slavice, Svetlana Vujičić, sa suzama u očima priča nam njihovu strašnu priču i samo ponavlja: "Bogu hvala ostali smo živi".

Kada je Kolubara počela da "divlja" po Obrenovcu i Velikom polju, Svetlana i njena četvoromesečna ćerka Slavica bile su u svom domu, srećne i nasmejane, a onda je sve "krenulo po zlu".

- U roku od 20 minuta voda je zauzela čitavu kuću, nisam znala šta me je snašlo. Bila sam zbunjena, zgrabila sam Slavicu i pokušala da pobegnem, još nisam shvatala o čemu se radi. Za trenutak sam spustila dete na drvenu komodu, jer voda još nije stigla do nje, kako bi mogla da uzmem nešto stvari i da bežimo. Kada sam sve sredila, došla sam do Slavice, koja je plakala, kao da je htela nešto da mi kaže, u tom trenutku kada sam je uzela i prislonila sebi na grudi čitav zid kuće se srušio na komodu gde je samo sekund pre toga ležala moja ćerka. Panično sam pobegla odatle - priča nam kroz suze majka najmlađeg stanovnika beogradske Kombak Arene.

Prema njenim rečima spasioci su brzo došli po njih, pokupili i izvuli na sigurno.

- Sam Bog nas je spasio, a onda su po nas došli pripadnici Vojske Srbije i izvukli nas na sigurno. Ništa više nemamo, ni krov nad glavom niti gde da se vratimo. Moj muž je danima već u Obrenovcu, pomaže ljudima, a šta će biti sa nama ne znam. Bojim se i strahujem. Ovde su nas svi dobro primili i hvala im na tome, ali ne smem ni da pomislim šta će sa nama biti nakon svega ovoga. Bog nas je jednom pogledao, da li će i opet - pita se Svetlana Vujičić.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu ovom malom heroju, koja je ljubimac svih u Areni, jer iako je najmlađa ona se ne čuje, jednostavno - dete anđeo!

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA