MAKETA GRADA IZ BUDUĆNOSTI: Evo kako će izgledati Beograd na vodi! (FOTO) (VIDEO)

Današnji dan je obeležilo svečano otvaranje rekonstruisane zgrade "Geozavoda" na kojem je prvi put otkrivena maketa projekta “Beograd na vodi”. Od ponedeljka, svi sugrađani i gosti našeg grada će imati priliku da pogledaju maketu i saznaju detalje u vezi sa ovim projektom

  • 65

Nakon otvaranja renovirane zgrade "Geozavoda", svečano je prikazana maketa projekta “Beograd na vodi”, a na ovoj svečanosti su prisustvovali premijer Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i arapski investitor Muhamed el Abar.

Premijer je prilikom otkrivanja makete podvukao da sve što se poslednjih nekoliko dana dešava jeste dokaz da ovaj projekat neće ostati samo na nivou planiranja i "praznih priča".

- Beograđani će već pre kraja 2016. godine moći da se dive ovoj velikoj kuli i prostoru oko kule, mostovima i mestima sa restoranima i kafićima. Beograd će sa ovim mestom postati najbolja turistička destinacija. Dobro što smo dobili i Er Srbiju, radićemo i moraćemo da radimo na povećanju kapacitet aerodroma, a sve to radimo da bismo povećali zaposlenost i poboljšali život ljudi u Srbiji – rekao je Vučić.

Vučić je podsetio na do sada, veoma uspešnu saradnju sa arapskim investitorom i rekao da je renoviranje "Geozavoda" samo početak realizacije projekta "Beograd na vodi".

Rekonstrukciju zgrade "Geozavoda" iliti Beogradske zadruge, finansirao je arapski investitor Muhamed el Abar, a u njoj će se nalaziti prodajni i promotivni centar projekta "Beograd na vodi". Podsećamo da je ova zgrada svojevrsni spomenik kulture, sagrađen davne 1907. godine.

Zgrada "Geozavoda" biće otvorena za sve sugrađane i goste našeg grada koji će od ponedeljka imati priliku da pogledaju maketu i saznaju detalje u vezi sa projektom, koji je svetsku premijeru imao pre tri meseca na međunarodnom sajmu nekretnina u Kanu, a master plan je predstavljen i u Dubaiju.

Pogledajte kako će Beograd izgledati u budućnosti:

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbija

    27. jun 2014 | 23:44

    A kad cemo zavrsiti obican auto put

  • sstudentlalaa

    27. jun 2014 | 23:17

    jao, jao...svasta bih napisala, al' dosta mi je nerviranja oko ispita, ne mogu sad i oko ovog..uff samo mooolim vas, nadjite nacina da odrzavate i te palme koje se daju primetiti na snimku...nista bez palmica, moramo imati i palme u sred nase luksuzne drzavice-Beograd, i nase toliko tople klime.. ma prava oaza ^^

  • JELENA

    27. jun 2014 | 21:12

    Ja sam mislila da ce novac da se "baci" na obrazovanje kad ono nasa inteligencija pametno ulaze novac u trzne centre, poslovne prostore koji nam nedostaju, kafice i restorane jer narod nema gde i sta da jede. Ionako smo na prvom mestu po pitanju pismenosti, kulture i potrebno je sve to akumulirati na jednom mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA