Prljava Ada vrvi od ljudi, a beogradski bazeni prazni, iako su higijenski ispravni! (FOTO)

Otkako je počela sezona kupanja, zabeležen je drastično smanjen broj ljudi koji odlaze na bazene, dok plaže na Adi Ciganliji vrve od posetilaca. Iz Gradskog zavoda za javno zdravlje ipak poručuju da su bazeni higijenski ispravni i da nema potrebe izbegavati ih

  • 36

Mnogo je razloga zašto Beograđani izbegavaju kupanje na gradskim bazenima, a jedan od njih je strah da je voda prljava. Uprkos tome, iz Gradskog zavoda za javno zdravlje poručuju da je voda u beogradskim bazenima higijenski ispravna.

Kupačka sezona na bazenima je uveliko počela, ali je ipak malo onih koji će svoju želju za letnjim rekreacijama na vodi ostvariti na bazenima. Mnogi sugrađani se češće odlučuju da odu na Adu Ciganliju, u mutnu vodu savskog jezera, jer se tako više osećaju kao da su na moru.

- Ne mogu da zamislim svoje leto bez Ade, tu sam odrastao i svako leto dolazim da se kupam i uživam s drugarima i devojkom. Retko kad odem na neki od bazena jer to nije to. Na Adi se ipak osećamo kao na moru - objašnjava Milan (23) iz Beograda.

Međutim, mnogo više ima onih koji su u strahu da se voda na bazenim nedovoljno prečišćava i zbog straha da se mogu inficirati - izbegavaju bazene.

- Kao klinka sam imala opasan pad imuniteta i kožnu infekciju nakon kupanja u jednom popularnom bazenu i od tada ih izbegavam. To mi se nikada nije desilo na Adi, a najlepše od svega je što je ulaz slobodan - kaže Marina Milosavljević, studentkinja koja svaki vikend koristi kako bi obišla "Beogradsko more".

Uprkos ovim razlozima, iz Gradskog zavoda za javno zdravlje poručuju da je voda u beogradskim bazenima higijenski ispravna i da nema potrebe izbegavati ovakve rekreativne centre.

- U našoj Ustanovi se sprovode i programi kontrole kvaliteta vode za kupanje u bazenima sportskih centara “Milan Gale Muškatirović“, „Olimp“, „Tašmajdan“, „Košutnjak“, „11. April“. Rezultati obavljenih ispitivanja pokazuju da je voda u ovim bazenima zdravstveno bezbedna. I na početku ove kupališne sezone apelujemo na korisnike bazena da se pridržavaju preventivnih sanitarno-higijenskih mera, kao što su: korišćenje kadica za dezinfekciju stopala na ulasku u krug bazena i na izlasku iz toaleta, tuširanje pre i nakon izlaska iz bazena, obavezno korišćenje toaleta - poručuje dr Ivana Ristanović-Ponjavić.

Podsećamo vas da slatki mirisi krema za sunčanje, rasklopljeni ligenštuli i šareni peškiri doprineće da se osetite kao na moru ne samo na Adi, već i na nekom od mnogih gradskih bazena.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    8. jul 2014 | 18:35

    Skupo je ,sta se pravite blesavi,odakle narodu pare za bazen?!

  • Dorcol

    8. jul 2014 | 18:07

    Pa normalno da nece na bazen kada j karta 300 din. Neka neko odvede zenu, dete to je vec 900 za karte, suncobran i lezanjka jos 400, pice, sendvic i eto 3000... sramota! Kupovna moc sve manja a cene sve vece!!!

  • Kimi

    8. jul 2014 | 18:01

    Pa verovatno im je jeftinije, ne placaju kartu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA