PODRŠKA IZRAELU U BEOGRADU: "Srbi i Jevreji braća"! (FOTO)

Na protestu se okupilo oko 30 građana koji su nosili transparente “Srbi i Jevreji braća”, “Zaustavite teroriste iz Hamasa” i “Izraele uz tebe smo”

Aktivisti Ben-Gurion centra za izučavanje modernog Izraela održali su danas u 12 podne skup podrške Izraelu na Trgu republikeNa protestu se okupilo oko 30 građana.

- Ovim skupom želimo da poručimo jevrejskom narodu da su građani Srbije uz njih. Zločinačka organizacija "Hamas" treba da zaustavi svoja ubistva i teroristička delovanja jer su upravo oni krivci za to - rekao je na skupu Petar Kalezić iz Ben-Gurion centra.

Na protestu se okupilo oko 30 građana koji su nosili transparente “Srbi i Jevreji braća”, “Zaustavite teroriste iz Hamasa” i “Izraele uz tebe smo”.

- Srbi su već prošli kroz sve ovo i znamo kako je kada je ceo svet protiv jedne male države, a međunarodna zajednica vas okarakteriše kao nasilnike i teroriste. Moje molitve su uz narod Izraela, moraju da izdrže i ove teške trenutke - rekla je Marija Kostić koja je došla da podrži ovaj skup.

Prisutnima se obratio i predsednik Hebrejskog centra Željko Stanojević koji je poručio da ovo nije skup podrške samo Jevrejskom narodu, već i narodu Palestine, piše "Blic".

- Stradaju civili na obe strane, ali se o jevrejskim žrtvama po običaju ne priča. Želimo da poručimo da smo uz narod Izraela, ali ne i uz teroriste iz Hamasa - rekao je Željko koji je svoj govor povremeno prekidao uzvicima “Stop bombama”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    20. jul 2014 | 19:01

    Bravo za Beogradjane, a vi sto ne znate sta su jevreji uradili za Srbiju da cutite.. Prvo se informisite a ne da sirite pricu koju ne znate... Sram vas bilo.. Pa srbi jevreji i Cigani su tri naj proganjanija naroda u drugom svetskom ratu. Procitajte istoriju.. Najvise je poginulo Rusa ali oni su izginuli u borbama.. a Srbi i Jevreji su izginuli tako sto su ih ubijali nemci , ustase, muslimani siptari.. alo bre.. pa treba da stanemo na njihovu stranu.. oni su uvek tu bili za nas.. To sto nas je fasista Sloba prodao kroz nacionalni interes to je drugo pitanje.. jer je i on maznuo lovu .. pa od cega ovi njegovi zive sad od humnitarne ruske pomoci ili od love sto nas je opljackao... A jevreji su nam bili i ostali prijatelji ... samo je propagnada komunisticka i kasnije fasisticak uvek pricala obrnuto... Bravo za Beogradjane..

  • Građanin

    20. jul 2014 | 16:38

    Grupa od 30 ljudi je uz narod Izraela a ne cela Srbija! Evo ja npr. podrzavam Palestinu!

  • krole

    20. jul 2014 | 16:43

    Svim srcem sam uz Palestince.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA