Za 10 dana stiže novac za obnovu poplavljenih kuća

- Ono što je dodatna usluga je da smo zamolili Ministarstvo unutrašnjih poslova da nam da zbirnu potvrdu prebivališta za svakog građanina - kaže Miroslav Čučković

  • 2

Građani Obrenovca od danas će početi da dobijaju rešenja koja će biti osnov za preuzimanje sredstava za obnovu kuća, a novac će se na njihovim računima naći u roku od sedam do 10 dana, najavio je predsednik te opštine Miroslav Čučković.

Čučković je rekao da će građani imati mogućnost i da se žale ako nisu zadovoljni kategorizacijom objekta koji je u njihovom vlasništvu.

- Ono što je dodatna usluga je da smo zamolili Ministarstvo unutrašnjih poslova da nam da zbirnu potvrdu prebivališta za svakog građanina, i od katastra smo tražili da nam da zbirno vlasničke listove, kako građani ne bi išli po ta dva dokumenta - kazao je Čučković.

On je objasnio da će ti dokumenti, koji su dokaz u čijem je vlasništvu domaćinstvo, biti preduslov za dobijanje sredstava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodbina

    21. jul 2014 | 11:41

    Moze li neko da kaze sta ce biti sa Domom za stare u Obrenovcu? Preko 300 starih, bolesnih, nepokretnih, polupokretnih korisnika ovog Doma 18. maja je evakuisano i raspoređeno u 9 gradova Srbije. Danas kao su ih sve zabaoravili, i njih i Dom i njihove zaposlene. Dom i njegovu obnovu niko i ne pominje, a ovi stari ljudi samo žele da se vrate u svoj Obrenovac i svoj Dom za stare. Zar je mnogo sto žele da svoj životni vek završe u svom rodnom gradu, daleko od svojih sugradjana, svoje familije, koja ne može da ih posećuje po Zrenjaninu, Novom Sadu, Kragujevcu, Jagodini, Smederevu i drugim mestima u koja su poslati? Da su bar svi mogu da ostanu u Beogradu, bliži svojoj deci i rodbini? Oni ne maju mnogo vremena za čekanje i strpljenje.... POMOZITE da i oni od 1. septembra budu u svom Domu u Obrenovcu, u svom gradu, gradu njihove mladosti........... Hvala!!!!!! Rodbina

  • hercegov grad

    21. jul 2014 | 10:15

    Brojte i obajavite spisak ko je dobio i da li su to najugroženiji?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA