Naizgled obična, ova kuća u Beogradu je misterija i za Google! Otkrili smo tajnu (FOTO)

Stari deo elitnog beogradskog naselja je poznat po tome što su mnoge luksuzne kuće pretvorene u ambasade. Međutim, ono što zbunjuje prolaznike i komšije je kuća na kojoj se nalazi tabla sa natpisom "Ambbassadu Respublisko Kobonistan", za koju ni Gugl nema objašnjenje

  • 23

U elitnom kraju Senjaka, nalazi se dvorišna kuća zavidne kvadrature i izgleda na čijem ulazu stoji tabla sa natpisom "Ambasada Kobonistana".

Ono što ovu "ambasadu" čini drugačijom je to što kada na internetu pretražujete termin "Republika Kobonistan" ili "Ambasada Kobonistana", Google vam neće dati nikakve rezultate, pa smo krenuli u istraživanje.

Najpre smo potražili informacije o ovoj državi na Google-u, ali među skoro 200 zemalja sveta, nismo dobili ni jednu jedinu informaciju o ovoj državi. Dok smo pretraživali na najvećem svetskom pretraživaču nismo našli da se ovako pišu reči "ambasada" ili "republika" ni na jednom poznatom svetskom jeziku.

Nakon neuspešne pretrage na internetu, odlučili smo da odemo na Senjak i lično istražimo ambasadu, naizgled, nepostojeće države. Kada smo stigli na lice mesta, učinilo nam se da u obom objektu niko ne boravi.

Kuća izgleda lepo održavana, ali zbog kapije koja je obrasla u zelenilo, reklo bi se da u njoj niko ne boravi. Zatim smo od komšija saznali da su vlasnici odsutni.

- Živim u ovoj ulici ceo svoj život i nemam pojma kakva je to ambasada, niti znam kome ta kuća pripada. Nisam ni siguran da je to prava ambasada, a po kraju se prepričavaju razne priče. Žao mi je što ne mogu više da vam pomognem - kaže mladić M. G.

Na visoku ogradu postavljena je kamera koja gleda tačno na glavni ulaz u dvorište, a sa bočne strane dvorišta je garažni ulaz i još jedna kamera, postavljena ka tom ulazu u dvorište. Pored video nadzora, vlasnici su se potrudili da zasigurno obezbede kuću, pa je zadnji deo dvorišta od komšiluka odvojen bodljikavom žicom.

Dok neke komšije ne znaju o kakvoj ambasadi je reč ili sumnjaju da je taj objekat zaista ambasada, sa druge strane su oni koji kažu da misteriozna objekat privatna kuća beogradskog trgovca Vladana Konstantinovića, za koga mnogi žitelji Senjaka kažu da je počasni konzul Kobonistana, daleke afričke države.

Iako mnogo sugrađani svakodnevno prolaze ulicom Sanje Živanovića, za sada ostaje nepoznato šta tabla sa natpisom Kobonikanske ambasade tačno predstavlja, pa je ovo još jedna prilika da se zapitamo:

Koliko zaista poznajemo svoje komšije?

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .....alo bre!

    6. avgust 2014 | 15:48

    Sta vas briga sta pise?? Ima da stavim sta mi je volja !!

  • annex

    6. avgust 2014 | 15:40

    Mafija

  • Misirac

    6. avgust 2014 | 17:22

    Ta kuća je za mesec dana bukvalno preko noći nikla 2003 godine! Preko puta je bila komanda JSO. Kakva crna ambasada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA