Demonstranti na Terazijama gađali policiju flašama, protest je za sada završen (FOTO)

Kordon policije postavljen na ulici, sprečio je okupljene da nastave kretanje, a predstavnici "Dveri" apelovali su na sve da mirno sačekaju odluku Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

  • 0

Učesnici protesta koji je večeras organizovao pokret "Dveri" na Trgu Republike, došli su na Terazije, gde su čekali odluku Biroa za koordinaciju službi bezbednosti vezanu za sutrašnji Prajd.

Boško Obradović se obratio okupljenima i izjavio da je protest Dveri završen. On je ponovo najavio skup za sutra u 16 časova ukoliko se održi Parada ponosa.

Ranije danas, kordon policije postavljen na ulici, sprečio je okupljene da nastave kretanje, a predstavnici "Dveri" apelovali su na sve da mirno sačekaju odluku Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Dve staklene flaše su poletele iz mase i udarile pripadnika Žandarmerije, pa je došlo do manjeg koškanja. Kako "Blic" saznaje, na protestu je među okupljenima i veliki broj navijača fudbalskih klubova "Rad" i "Crvena Zvezda".

Organizatori Prajda ranije su najavili da će šetnja u okviru te manifestacije biti održana sutra u centru Beograda, dok nadležni još uvek nisu saopštili konačnu odluku o zabrani ili održavanju Prajda.

Biro za koordinaciju juče nije zabranio održavanje Prajda, ali je ostavio mogućnost da to uradi, ukoliko bezbednosna procena bude negativna.

Pokret "Dveri" prethodno je na Trgu Republike održao protest sa koga je zatraženo da se Prajd ne održi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA