ONI SU NAŠI JUNACI: Pogledajte srpske vojvode na fenomenalnom muralu! (FOTO) (VIDEO)

Autor ovog neverovatnog dela je dvadesetčetvorogodišnji Andrej Josifovski, koji svoje radove potpisuje pod psedonumom "Pijanista". On je na beloj fasadi jedne privatne kuće oslikao velike srpske vojvode - Stepu Stepanovića, Živojina Mišića i Radomira Putnika

  • 36

U našoj prestonici gotovo se ustalio običaj da umetnici ukrašavaju zidove i fasade predivnim muralima. Tako je bilo i ovog puta. Juče je jedan mladi umetnik Beograda oslikali izvanredno delo - Memorijalni mural povodom sto godina od početka Prvog svetskog rata.

Autor ovog neverovatnog dela je dvadesetčetvorogodišnji Andrej Josifovski, koji svoje radove potpisuje pod psedonumom "Pijanista". On je na beloj fasadi jedne privatne kuće oslikao velike srpske vojvode - Stepu Stepanovića, Živojina Mišića i Radomira Putnika.

Mural ukrašava Ulicu Vasilija Đurovića, na Bežanijskoj Kosi, a prolaznici se svakodnevno dive portretima trojice velikana, ali i mladom umetniku koji je na izuzetno vešt način oslikao svoje delo i tako ulepšao Beograd.

U želji da čitaocima što bolje prikažemo mural, kao i mladog autora, danas smo se uputili na Bežanijsku Kosu i uverili se u veličanstvenost i lepotu ove slike na zidu.

Tamo nas je dočekao vidno raspoloženi Andrej, koji nas je odmah odveo do lokacije na kojoj je se nalazi mural. Pitali smo ga koliko mu je vremena trebalo da izvede ovakav podvig.

- Trebalo mi je oko 15 sati da uradim mural. Nisam radio spojeno, nego kada sam imao vremena. Završio sam u sredu, a pre toga sam crtao u nedelju i petak - rekao nam je nasmejani Andrej.

On nam je takođe ispričao da je ovaj memorijalni mural uradio povodom stogodišnjice od Prvog svetskog rata, ali i da je pored njega u protekle dve godine napravio oko trideset slika širom prestonice.

- Iza sebe imam oko trideset radova, u proteklih pola godine. Na sve sam ponosan i ovo radim iz ljubavi- ispričao nam je Andrej.

Dok smo stajali ispred murala, prolaznici su na njega vidno obraćali pažnju. Zato smo ih pitali šta misle o Andrejevom delu i kako im se dopada.

 

- Ovo je zaista sjajno. Profesionalno urađeno, uz puno znanja i veštine. Srbiji treba neko ko će farbati naše fasade u nove boje. Svaka čast mladom umetniku- rekao nam je gospodin Đorđe Mikić, koji je sa svojim psom prolazio duž široke ulice.

Stepa Stepanović, Živojin Mišić i Radomir Putnik ponosno stoje na fasadi i ulepšavaju Bežanijsku Kosu, svakodnevno podsećajuči stanovnike na jednu veliku borbu iz koje smo izašli kao veliki pobednici!

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karađorđije

    18. oktobar 2014 | 17:12

    Večno zahvalni potomci Srpskim junacima.. nek im je večna slava i hvala..

  • Tep

    18. oktobar 2014 | 17:10

    Bravo, ovo su pametni grafiti

  • NS Boy

    18. oktobar 2014 | 18:16

    Ja cenim prave grafiti majstore koji stvaraju predivne murale, a ne ove što šaraju političke uvredljive poruke, ovaj momak je pravi umetnik i treba takvima više prostora po gradovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA