RENATO GRBIĆ, SRPSKI HEROJ: Ovu rečenicu mi kažu svi koje spasim od smrti! (FOTO)

- Kad izvučem osobu iz vode, ona ne komunicira svaki put. Sve zavisi u kolikom je šoku. Oni koji se oglase, najčešće govore o tome koliko su usamljeni, o odbačenosti od strane porodice, društva... Mnogi se žale da nemaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu - kaže najpoznatiji srpski spasilac

  • 31

Renato Grbić, je ćovek koji je do sada uspeo da spase čak 27 ljudiskih života! Zahvaljujući ovom heroju, dvadeset i sedam osoba dobilo je šansu za novi početak.

Renato sebe ne vidi kao heroja, već kao ugostitelja. On kaže da to radi iz čovekoljublja i da se ni jedan pokušaj samoubistva nije dogodio na njegove oči, a da on nije intervenisao.

Pitali smo Grbića šta je to što mu ljudi prvo kažu, nakon što ih izvuče iz gotovo sigurne smrti.

- Kada izvučem osobu iz vode, ona ne komunicira svaki put. Sve zavisi u kolikom je šoku u tom trenutku. Oni koji se oglase, najčešće govore o tome koliko su usamljeni, o odbačenosti od strane porodice, društva...Mnogi se takođe žale da nemaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu - objašnjava Renato.

On nam je takođe rekao da se njegova spasavanja dešavaju slučajno.

- Ja izađem na pecanje. To radim stalno. Obično uočim kada neko pokuša da poniči saoubistvo i uputim se ka pravcu iz kojeg se dešava ovaj stravični događaj, u cilju da ga naravno sprečim.

Od 27 osoba koje je spasao, Renato samo jednom nije uspeo da pomogne.

- Postojao je jedan slučaj, kada je čoveku prilikom skoka u vodu puklo srce. Ja sam ga izvukao iz reke, ali tu više, na žalost, nije bilo pomoći- ispričao nam je Grbić.

Podsetimo, Renato je pre samo deset dana spasao još jednog čoveka od davljenja.

On je dobitnik nagrade za Herojsko delo 2010. godine, nosilac je plakete za najpodvig, vlasnik je počasnog pasoša i brojnih zahvalnica.

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marinković D ragan

    22. oktobar 2014 | 18:17

    Renato ljudino svaka ti čast.

  • Ginekolog-100℅

    22. oktobar 2014 | 18:11

    Njemu sve pohvale od srca zelim,a drzavu da mu malo novcano pomogne da obzbjedi sebi bolji camac ....

  • SRBIN

    22. oktobar 2014 | 18:10

    KRALJ. ON JE ZASLUŽIO ORDEN I DOZIVOTNU PENZIJU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA