Most Zemun-Borča otvara se između 16. i 19. decembra!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da se most gradi po planiranoj dinamici i da će biti otvoren tokom samita kineskog premijera sa 16 premijera centralne i istočne Evrope u Beogradu

  • 1

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović izjavila je da se most Zemun-Borča gradi bez kašnjenja i najavila da će ga otvoriti srpski i kineski premijer u periodu između 16. i 19. decembra.

Nakon obilaska ovog gradilišta, ona je istakla da se most gradi po planiranoj dinamici i da će biti otvoren tokom samita kineskog premijera sa 16 premijera centralne i istočne Evrope u Beogradu.

Do kraja ove godine trebalo bi zajedno sa mostom da budu završene i pristupne saobraćajnice od Novosadskog do Zrenjaninskog puta, uključujući i Zrenjaninsku petlju, a do oktobra 2015. godine deo od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta, rekla je Mihajlović.

Govoreći o novom zakonu o planiranju i izgradnji, Mihajlović je navela da će taj zakon biti usvojen do kraja novembra, i da će na osnovu njega, u toku naredne godine biti doneta tri posebna zakona koji će rešiti pitanje konverzije zemljišta, građevinskih dozvola, a biće donet i poseban zakon o građevinarstvu.

Zajedno sa potpredsednikom Vlade, most je obišao i ambasador Kine, nj.e. Li Mančang, koji se složio sa konstatacijom Mihajlović da radovi teku po planu. "Poštujemo rok i ugovor, radimo svoj posao i naša kompanija (CRBC) će učiniti sve da se na vreme i kvalitetno završe radovi", naveo je Mančang.

Gradsko veće Beograda donelo je odluku da na dan kakda se navršava 160 godina od rođenja Mihajla Pupina most Zemun- Borča preimenuje u "Pupinov most" o čemu će se izjasniti odbornici na prvoj narednoj sednici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Izem ti most

    22. oktobar 2014 | 01:38

    Trebao je da bude na boljem mestu pa su ga zbog neplanski gradnje i zbog gluposti oterali van svake korisne zone. Pitanje je koliko će i kome uopšte biti koristan, i to samo za zaobilaženje grada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA