Siniša Mali u Londonu predstavio projekat "Beograd na vodi" (FOTO)

Gradonačelnik je naveo da će nova železnička i autobuska stanica biti gotove 2017. i dodao da će gradnja prvih linija metroa u Beogradu otpočeti tokom 2016. odnosno 2017. godine

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali održao je predavanje na Ekonomskom samitu u Londonu i tom prilikom predstavio projekat "Beograd na vodi".

Ovaj projekat predstavljen je potencijalnim investitorima, a njegov cilj je da se promoviše Beograd kao investiciona destinacija.

Gradonačelnik Mali naveo je da će nova železnička i autobuska stanica biti gotove 2017. godine i dodao da će gradnja prvih linija metroa u Beogradu otpočeti tokom 2016. odnosno 2017. godine.

Mali je naglasio da je u planu izgradnja i 16 podzemnih garaža.

Na ovom samitu diskutovalo se o ulogu u železnicu, kako bi vozovi razvili veću brzinu. Takođe, vladi Srbije je preporučeno da uloži više u razvoj IT infrastrukture.

Gradonačelnik Siniša Mali naveo je da se sa Kinom pregovara o izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta.

Tomas Lubek, regionalni menadžer za zapadni Balkan Međunarodne finansijske kompanije (International Finances Corporation) ovom prilikom je rekao da je najveći problem Srbije infrastruktura.

Nakon predstavljanja "Beograda na vodi", Mali će se sastati s gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom, s kojim će razgovarati o raznim temama: funkcionisanju javne administracije u Londonu, kao i načinu funkcionisanja javnog prevoza.

- Želja nam je da preuzmemo njihove ideje, kako bi ih primenili u Beogradu - rekao je Mali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA