TAKSI REVOLUCIJA U BEOGRADU: Pre ulaska u vozilo znaćete cenu, maršrutu i trajanje vožnje!

Aplikacija za pozivanje taksija, koji postoji u svega 11 zemalja i smatra se najboljom u Evropi za "onlajn" servisiranje prevoza, kod nas će biti dostupna krajem decembra ili januaru 2015. godine

  • 13

Beograd uskoro dobija "taxi.eu" - aplikaciju za pozivanje taksija i proveru osnovnih informacija o vožnji. Program, koji postoji u svega 11 zemalja i smatra se najboljim u Evropi za "onlajn" servisiranje prevoza, kod nas će biti dostupan krajem decembra ili januaru 2015. godine.

Preko aplikacije "taxi.eu" korisnici će moći da se informišu o dužini puta, najkraćoj maršuti do odredišta, približnom vremenu trajanja vožnje, ali i približnoj ceni vožnje. Takođe, biće dostupni i podaci o udaljenosti najbližeg slobodnog taksi vozila i vremenu njegovog dolaska do naručioca.

Pored ovih pogodnosti, program omogućava klijentima i izbor taksi udruženja koje mogu da angažuju, kao i rezervaciju vožnji.

- Sistem je stvoren u Nemačkoj, a trnutno se masovno koristi u ukupno stotinu gradova u Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Holandiji, Austriji, Švajcarskoj... Njime je pokriveno 62.000 taksi vozila. Osim u Beogradu, uvođenje je planirano u Kragujevcu i Nišu. U toku je prevođenje softvera na srpski jezik i tehnička priprema. Projekat finansiraju naši partneri iz Nemačke, a preuzimanje aplikacije i njeno korišćenje trebalo bi da budu besplatni - objašnjava Milan Stanković, generalni sekretar Samostalnog sindikata taksi vozača i auto-prevoznika Srbije.

Softver će biti dostupan na mobilnim telefonima, desktop i laptop računarima.

(Telegraf.rs/ Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA