TRUDNICU PRED POROĐAJ IZBACILI NA ULICU: Pokućstvo na parkingu, deca spavaju u kolima!

Ivana Milovanović, trudnica i majka dvoje dece, izbačena je iz stana u Borči u kojem živi od 2003. godine

  • 17

Ivana Milovanović izbačena je iz stana od 40 kvadrata u kojem je živela sa majkom i dvoje dece. U stan u Ulici Drinske divizije u Borči uselili su se 2003. godine, a sada gledaju kako im radnici celo pokućstvo iznose na parking ispred zgrade, dok deca spavaju u automobilu, piše Blic.

- Do termina za porođaj mi je ostalo još dve nedelje: zar treba na ulici da se porodim?! - rekla Ivana Milovanović.

Ivanina majka Milanka dobila je stan na korišćenje od preduzeća "Tehnohemija". Preduzeće je trebalo da bude privatizovano, međutim, kupovinu preduzeća je na javnoj aukciji poništila Agencija za privatizaciju. Od tada "Tehnohemija" ima status "preduzeća u restrukturiranju".

Za potrebe dodela stanova bile su formirane rang liste, nakon kojih je porodica Milovanović deset godina pokušavala da otkupi stan. Prošle godine činilo se da je mukama došao kraj - Milvanovići su dobili od Prvog osnovnog suda rešenje o pravu na otkup.

Međutim, pakao za ovu porodicu tada je tek počeo. Izvesni D.D., penzionisani radnik "Tehnohemije", podneo je privatnu tužbu u kojoj je zahtevao da stan bude dodeljen njemu u skladu sa poništenom rang listom iz devedesetih godina, a Milovanoviće o tome niko nije obavestio.

- Ta lista je poništena. Najstrašnije od svega je što nismo ni znali da nam se ovo sprema: ni "Tehnohemija", ni taj "kolega", ni sud nisu nas obavestili o paralelnom procesu koji se vodio. Samo smo 10. novembra dobili obaveštenje od privatnih izvršilaca o iseljenju - žali se Dragan Milovanović, Ivanin otac.

Porodici Milovanović podršku su pružile kolege iz "Tehnohemije", koje su na isti način i po istoj listi dobili stanove u komšiluku i sad s pravom strahuju da bi i njih mogla da snađe ista sudbina. Ivanina deca provela su dan u automobilu, a dok se ne pronađe neko rešenje i dok im se majka ne porodi, biće smešteni u komšiluku.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    21. novembar 2014 | 14:16

    Sve može za pare,i mi da se upoređujemo sa Nemačkom...SUDSTVO NAM JE PORAŽAVAJUĆE I NE TRAŽI DŽABE EU DA PRVO TO SREDIMO ...

  • Si

    21. novembar 2014 | 13:09

    Žalosno

  • mama

    21. novembar 2014 | 12:34

    Kakav narod sramota. Milione su ukrali i sagradili vile a ova jadna deca nemaju gde da spavaju. Kazu da zene radjaju ma gde da radjaju u srbiji?Ne verujem da deca imaju buducnost u srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA