Evo gde je i šta danas radi "Čovek bez lica"! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Aleksandar Krneta pronađen je na Petlovom brdu, u jako lošem zdravstvenom stanju, a fotografije njegovog lica šokirale su Srbiji. Telegraf istražuje u kakvom stanju se ovaj čovek danas nalazi

  • 8

Skoro dva meseca nakon što je Aleksandar Krneta stacioniran u Dom za stara lica, brižno osoblje uspelo je da mu u velikoj meri olakša agoniju kancerogenog obolenja i unapredi kvalitet njegovog života.

Kako je javnost prestala da se interesuje za sudbinu "Čoveka bez lica", mi smo odlučili da ponovo kontaktiramo ustanovu u koju je Krneta smešten kako bismo saznali kakvog je sada zdravstvenog stanja i da li postoje izgledi da se pomogne unesrećenom čoveku.

- Nažalost, Aleksandar Krneta je došao u našu ustanovu u jako lošem stanju. Bojim se da mu leka nema jer je u pitanju poodmakli stadijum raka, ali se maksimalno trudimo da mu pomognemo - kaže Prvoslav Nikolić, direktor Doma za stara lica.

Nikolić nam je objasnio da Krneta nije životno ugrožen, da se o njemu svakodnevno brine medicinsko osoblje, ali i da ima punu pomoć i podršku socijalnih radnika i psihologa.

- Stručno osoblje mu svakodnevno obrađuje rane i menja zavoje. Svaki dan mu dajemo terapiju koju mu je prepisao lekar specijalista. Iako ima pomaka u lečenju, Krneta je i dalje u lošem zdravstvenom stanju - objašnjava naš sagovornik.

Podsećamo da je Krneta doveden u Dom gotovo nepokretan, te da je prethodno nekoliko dana ležao oduzetih nogu, sa vidnim promena na licu, slabog stanja i u jakim bolovima.

- Aleksandar nije pokretan, pa je neophodna puna pažnja naših zaposlenih. Nema bolove zahvaljujući lekovima koje mu dajemo, otežano jede pa unosi samo tečnu hranu - ističe Nikolić i dodaje da "čovek bez lica" sada normalno diše.

Po rečima našeg sagovornika, kada se Aleksandar bude malo oporavio, planirano je da bude smešten u neki od gerentoloških centara.

TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA ČOVEKA BEZ LICA: Proterali ga iz Hrvatske zato što je Srbin! (FOTO)

Fotografije Aleksandra Krnete najbolje svedoče o zdravstvenom stanju u kojem je on zatečen pre nepuna dva meseca. Slike možete pogledati OVDE i OVDE!

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    24. novembar 2014 | 21:35

    Boze smiluj se nesretnom coveku

  • Ne volim politiku

    24. novembar 2014 | 23:56

    Hvala vam što ste se zainteresovali za ovog čoveka i preneli nam vest o tome kako mu je sad. Baš danas sam mislila na njega i pitala se da li mu je neko pomogao... Hvala vam što ga niste zaboravili...

  • Bojan

    24. novembar 2014 | 21:17

    O Aco Aco da si ostao u Holandiji ne bi te oni nikad ostavili da istrunes toliko. Sad je sve kasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA