Počela turistička sezona, u Beograd uplovio brod iz SAD

Direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov očekuje ove godine oko 450 pristajanja plovila

  • 0

Uplovljavanjem u pristanište Luke Beograd broda "River Adađo" sa 160 turista iz Sjedinjenih Američkih Država, danas je počela nautičko-turistička sezona u glavnom gradu Srbije.

Direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Dejan Veselinov kazao je da se ove godine očekuje oko 450 pristajanja plovila i više od 58.000 gostiju, koliko ih je bilo prošle rekordne godine.

Turisti se zadržavaju jedan dan, a tokom tročasovnog obilaska prestonice posete uže jezgro grada, Knez Mihailovu ulicu, Beogradsku tvrđavu, Hram Svetog Save, Memorijalni centar "Josip Broz Tito" i Skadarliju, a neki odlaze i na izlete van grada, rekao je Veselinov.

Veselinov je podsetio da je TOB, zajedno sa Lukom Beograd, 2010. godine uradio anketu sa gostima, koji su glavnom gradu dali veoma visoke ocene. Njih 93 odsto reklo je da bi se ponovo vratilo u Beograd, a 97 odsto da će ga preporučiti prijateljima.

Veselinov je dodao da je Međunarodna pristanišna Luka Beograd osposobljena da pruži mnoge usluge gostima - ima bankomat, suvenirnicu, kao i turistički info-centar.

Direktor TOB najavio je i da će uskoro krenuti program razgledanja grada otvorenim autobusima saobraćajnog preduzeća "Lasta".

Amerikanac Rik Tajler iz San Dijega je posle obilaska Beograda kazao da je pozitivno iznenađen onim što je video, dodajući da je to bila Jugoslavija kada je on bio mali, i da tek sada saznaje šta se sve izdešvalo. Njegova supruga je posebno impresionirana parkovima i arhitekturom starih zgrada, kakvih nema u SAD.

Mardž Sajbl sa Floride je prilikom prve posete Beogradu obišla Kuću cveća, Tvrđavu i letnje bašte, a poseban utisak na nju je ostavio veliki broj ljudi koji šetaju.

Ona je kazala da bi volela da dođe ponovo u Beograd, navodeći da nije znala uopšte kako taj grad izgleda, ali da je za njega čula na vestima, na osnovu kojih je imala različite ideje.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA