UDAR NA DIVLJAKE: Grad zavodi red među taksistima na aerodromu (FOTO)

Taksisti koji na Aerodromu "Nikola Tesla" rade mimo taksi vaučera prethodnih dana su u ovu vazdušnu luku doveli čak i članove svoje porodice koji umesto njih nude usluge. U komunalnoj policiji ističu da će ovaj problem biti rešen kada svi nadležni budu radili punim kapacitetom, dok gradski menadžer Goran Vesić najavljuje skori obračun sa divljim taksistima

  • 4

Na dolaznom terminalu aerodroma komunalni policajci, saobraćajni inspektori, redovna policija i obezbeđenje ove vazdušne luke gotovo svakodnevno vode borbu sa taksistima koji mušteriju traže za rukav. Ipak, rezultati dalje u potpunosti nije vidljiv.

- Po našoj proceni na aerodromu ima oko 15 taksista koji rade na rukav s tim što su u poslednje vreme doveli svoju braću, supruge i sinove da im traže mušterije. Dakle, reč je o ljudima koji nisu taksisti, ali narušavaju javni red i mir i policija vodi postupak protiv njih - objašnjavaju u komunalnoj policiji.

U ovoj policiji naglašavaju da se u prvih 11 meseci najviše gonili taksiste od svih prestupnika na aerodromu.

- Za period januar-novembar na Aerodromu "Nikola Tesla" ukupno su otvorena i evidentirana 2.143 predmeta, od čega 61,22 odsto čine predmeti koji se odnose na taksi prevoz. Ukupan broj podnetih zahteva sudiji za prekršaje koji se odnosi na taksi prevoz na aerodromu je 1.079 - kažu u komunalnoj policiji.

Borba sa taksistima koji nelegalno traže mušteriju na aerodromu bićr još žešća.

- Kada svi subjekti bezbednosti primene mere iz okvira svoje nadležnosti, što je dogovoreno mna sastancima i što je predviđeno akcionim planom. Što se tiče komunalne policije na Aerodromu "Nikola Tesla" radimo punim kapacitetom, 24 sata, sedam dana u nedelji. Višestruki prestupnici odluke o auto-taksi prevozu poznati su nama, kao i svim segmentima bezbednosti na Aerodromu "Nikola tesla" i oni će biti prioritet u našem predstojećem radu - ističu u komunalnoj policiji.

Proteklog vikenda oglasio se i gradski menadžer Goran Vesić koji je na čelu radne grupe za borbu protiv divljih taksista.

- Našli smo rešenje sa policijom da oni taksistio koji nemaju dozvolu za taksiranje na teritoriji Beograda neće moći da dobiju beogradske taksi tablice. Beograd će dobiti još 800 komunalnih policajaca, a proširiće se i njihova ovlašćenja. Tako će Komunalna ppolicija moći da legitimiše i privodi. Promenom propisa moći će i da se oduzimaju vozila divljih taksista. Ako taksista bude uhvaćen u prekršaju, izgubiće vozilo. To će biti najbolja mera represije i smanjiće broj divljih taksi vozila - naglašava Vesić.

Zlatković: Treba oterati sve taksiste iz hola

Zlatan Zlatković iz preduzeća "Beogradski taksi", koji je početkom ove godine objavio snimak o taksistima koji mimo taksi vaučera rade na aerodromu, ističe da se situacija popravila, ali da i dalje problem postoji.

- Trebalo bi ih najpre sve oterati iz hola aerodroma. Propisi na aerodromu su jasni i dovoljno dobri. Ta grupa taksista koristi i najmanju priliku da se vrati na aerodrom i nastavi da radi po starom - objašnjava Zlatković.

Prijavite nepravilnosti još iz taksija, policija će problem rešiti na licu mesta

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je novine i u izgledu taksi vozila.

- Jedna od prvih dogovorenih mera je da se izmeni pravilnik koji uređuje kako treba da izgledaju vozila i da na svakom vozilu bude vidno označena nalepnica sa osnovnim pravima putnika i pravima vozača. U vozilima će stajati broj info-telefona, koji je otvoren u gradu koji će putnik moći da pozove iz taksija ako sumnja na neku nepravilnost, a na taj poziv odmah će reagovati policija i rešavati problem na licu mesta - naveo je Vesić i dodao da ima dobru saradnju sa svim taksi udruženjima.

- Cilj je da u narednih nekoliko godina imamo rešen problem taksiranja u smislu da imamo vozila koja će biti unificirana, koja će imati klimu, gde će taksisti imati osnovna znanja stranog jezika, gde će se primati kartice i gde ćemo mi preko taksimetra imati mogućnost da znamo gde se nalazi koji taksista - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs / 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xyz

    19. decembar 2014 | 13:03

    Ma zavode ga godinama (red), ali nikako da zavedu...uvek ih potplate i nastave da rade...

  • Zika

    19. decembar 2014 | 15:04

    Trla baba lan da joj prodje dan,tako i Vesic nadje priliku da se pojavi u medijima.Licno sam video kako komunalni policajas stoji pored taksiste u holu aerodroma i caskaju. A to da putnik iz taxi vozila zove policiju,jedan razlog da putnik dobije batine i da ga izbace na ulicu.

  • Zoran

    19. decembar 2014 | 14:46

    Svim divljacima treba oduzeti vozila bez prava żalbe i vraćanja istih.Sve sami ološi među divljacima i nekulturni lopovi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA