PREDSEDNIK NIKOLIĆ PORUČIO NA BADNJI DAN: Pred nama su dani boljeg života!

Nikolić je poželeo i da 2015. bude smirenija i radosnija, da građani Srbije budu zdravi, veseli i spokojni, ali i spremni za iskušenja koja "nas sigurno i dalje vrebaju"

  • 8

Unošenjem badnjaka u Generalni sekretarijat predsednika Republike, predsednik Tomislav Nikolić obeležio je Badnji dan i poručio građanima Srbije da su bolji dani pred nama.

Nikolić je poželeo i da 2015. bude smirenija i radosnija, da građani Srbije budu zdravi, veseli i spokojni, ali i spremni za iskušenja koja "nas sigurno i dalje vrebaju".

- Naše nade da možemo da živimo bolje, naše želje i trud, jednog dana moraju da budu uslišene. Ti dani su pred nama, to je 2015. godina, i zato vam svima želim mnogo sreće i radosti i da čujete plač novorođene dece, poručio je Nikolić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je dodao da večeras, kada se, kako kaže, mir uvlači u naše domove i duše i kada s radošću očekujemo sutrašnji dan u kojem se obeležava rođenje Isusa Hrista, treba iskreno reći "Mir božiji, Hristos se rodi".

Zato što je sve manje mira, ne samo na teritorijama na kojima živimo mi, pravoslavni Srbi, već u celom svetu. I mnogi narodi tek sad doživljavaju iskušenja kroz koja smo mi odavno prošli. Da su nas pitali, mi bismo im rekli - nemojte, jer tragedija koju smo mi Srbi doživeli velike su i za brojnije narode, rekao je Nikolić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je građanima Srbije poručio i da veruju u Boga koliko veruju u sebe.

"U Boga verujete koliko u sebe, jer ako ne verujete u sebe ni Bog vam ne može pomoći, a ako ne verujete u Boga ni sebi ne možete pomoći", istakao je Nikolić.

Badnjak u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike, u prisustvu predsednika i njegovih saradnika, osveštao je protojerej pri Vaznesenjskoj crkvi Mile Milijančević.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Protojerej je prizvao božiji blagoslov u sve domove koji slave rođenje Isusa Hrista, ali i vernicima rimokatoličke i islamske veroispovesti.

On je svima poželeo da slave praznike u radosti i miru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shouuuu

    6. januar 2015 | 19:09

    Mozda al' na rts-u

  • La ki

    6. januar 2015 | 20:03

    Tomislave Nikolicu, ako ja sa mojom platom budem mogao da prezivim, da se ne odricem hrane koju volim i odece. Imaces moj glas do kraja zivota

  • Bagziii

    6. januar 2015 | 21:27

    I srećnih ljudi. A možda bude i porodično blago...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA