NEMIRNA NOĆ: Verbalno napali lekare Hitne pomoći

- Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 134 intervencije od kojih 31 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 284 intervencije od kojih 72 na javnim mestima. Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, a bilo je povređenih u tučama i alkoholisanih osoba - kaže Nada Macura

  • 0
Brankov most, Hitna pomoc Foto-ilustracija: Telegraf.rs

Tokom noći u Beogradu su se dogodila četiri saobraćajna udesa u kojima su povređene četiri osobe, od kojih jedna teže kao pešak, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Žena stara oko 65 godina je oko 22.20 časova u Ulici Patrijarha Dimitrija kod železničke stanice u Rakovici kao pešak zadobila razderotinu čeonog i slepoočnog dela glave, rekla je Macura. Ona je bila bez svesti, a prevezena je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, istakla je portparol Hitne pomoći.

U udesu oko 03.25 časova na ulazu u Jakovo muškarac star oko 28 godina zadobio je povrede glave i natkolenice, a mladić star oko 22 godine zadobio je povrede glave i leđnog dela kičme, kazala je Macura i dodala da su povređeni prevezeni u Urgentni centar.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Devojka stara oko 20 godina je u udesu 04.35 časova na vijaduktu u delu od sajma ka Banovom Brdu zadobila je povrede glave i oba kolena, a prevezena je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Saobraćajni udes se dogodio i oko 01.55 časova na Mostu na Adi, ali tom prilikom niko nije povređen, dodala je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 134 intervencije od kojih 31 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 284 intervencije od kojih 72 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, a bilo je povređenih u tučama i alkoholisanih osoba, navela je Macura i dodala da je lekarski tim Hitne pomoći bio izložen i jednom verbalnom napadu.

Portparol Hitne pomoći je savetovala uzimanje čajeva, vitamina, adekvatno odevanje, a hroničnim bolesnicima šetnje oko podneva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA