DŽEPAROŠI HARAJU BEOGRADOM: Evo u kojoj ulici će vas opljačkati, a nećete ih ni primetiti! (FOTO)

- Pre neki dan ženi je ispao novčanik, baš ovde pored menjačnice. Odjednom se stvorio jedan dečak i pokupio ga u trku. Nestao je posle par sekundi, a nesrećna žena je bila očajna - priča devojka koja u Sremskoj ulici deli letke

  • 32

Koliko ste puta ste od majke, bake ili nekog drugog člana porodice čuli upozorenje o tome da torbu ili novčanik morate čvrsto držati u rukama, jer ima dosta džeparoša koji će vas pokrasti za tren oka?

Ako do sada niste upoznati sa ovom pojavom, onda je pravo vreme da saznate da se na ulicama prestonice stalno dešavaju krađe i to, po nekoliko puta dnevno.

Kako građani tvrde, ovakvu vrstu razbojništva obavljaju maloletni dečaci i to najčešće u Sremskoj ulici u samom centru Beograda.

Uputili smo se tamo, kako bismo saznali nešto više o ovoj pojavi.

Foto-ilustracija: Profimedia/Martin Mehes - ČIF Foto-ilustracija: Profimedia/Martin Mehes - ČIF

Kada smo stigli, ulica je bila prepuna užurbanih prolaznika. Dok su koračali, delovalo je da je svako od njih u nekom svom svetu, zamišljen i odsutan. Zaista nam se učinilo da većina ne bi ni primetila da im neko zavuče ruku u torbu ili džep.

Na žalost, ovo se ispostavilo kao tačno.

M. Mladenović, jedan od slučajnih prolaznika koga smo zaustavili i upitali da li zna nešto o ovoj pojavi, rekao nam je da su njemu pre neku godinu pokušali da uzmu telefon.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Baš sam ovde bio i išao ka Zelenom vencu. Odjednom sam osetio da mi kaput pomera i mehanički sam stavio ruku u džep gde mi je bio telefon. Međutim, tu je bila još jedna ruka. Čvrsto sam je stegao i okrenuo se. Dečak od najviše osam godina istrgnuo se iz mog stiska i pobegao. Sreća, pa sam tog dana uspeo da ga sprečim.

Devojka koja u Sremskoj ulici deli letke čula je naš razgovor i takođe se ponudila da nam ispriča svoje iskustvo.

Ona tvrdi da je nekolicinu puta bila svedok pokušaja krađa, ali i da su ovi lopovi dosta uigrani i jako spretni iako su u pitanju, kako kaže, maloletni dečaci.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Pre neki dan ženi je ispao novčanik, baš ovde pored menjačnice. Tu se stvorio jedan dečak i pokupio ga u trku. Nestao je posle par sekundi, a nesrećna žena je bila očajna.

Ona dodaje da se razbojnici kreću u grupama i da napadaju nekoliko puta dnevno, najviše četiri.

- Niko im ništa ne može. Policija nije uvek tu, a oni su brzi i uvek se drže zajedno. neverovatno je koliko su isplanirani i proračunati - objašnjava nam ova devojka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Posetili smo i pomenutu menjačnicu i porazgovarali sa zaposlenima. Oni su nam takođe potvrdili da su krađe stalna pojava:

- Oni tačno vide koliko ko novca razmeni i onda ga kasnije presretnu. Toliko su vešti da ni ne osetite kada vam uzmu novčanik, otvore torbu ili marnu telefon.

Još par ljudi reklo nam je da se pljačke dešavaju na Zelenom vencu po autobusima.

Zato, preporučujemo veliki oprez. Otvorite oči i pazite na svoje stvari!

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WWW

    4. mart 2015 | 10:50

    GDE JE KOMUNALNA ????

  • hohstapler

    4. mart 2015 | 11:28

    Mojoj devojci su pre neki dan isti ti ukrali telefon u prolazu na zelenjaku. Isao sam da vidim koji su ti, njih je petorica, rade u dve odvojene grupe. Liče na cigane i šiptare u isto vreme. Planiram u narednim danima da ih posetim jos jednom

  • trainspoting

    4. mart 2015 | 11:25

    Gde je komunalna? Pa kako gde,lovi one koji nisu dali 73 dinara za kartu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA