TRAŽIO SAM DEVOJKU NA DAN ŽENA: Evo šta mi se sve desilo! (FOTO)

- Dečko, ne možeš samo na taj način da tražiš devojku, moraš da izdvojiš i novac - bio je jedan od zanimljivih komentara prolaznika

  • 89

Zamislite da stanete nasred ulice sa natpisom "Tražim devojku". Nisam ni ja mogao zamisliti da ću to nekad uraditi, ali skupih hrabrosti i krenuh. Znam da nije u redu da devojke prve prilaze momcima, ali odlučio sam da pokušam i vidim kako će se stvari odvijati.

Izabrao sam ni manje, ni više nego da to uradim na 8. mart Dan žena.

Osećam da će ići teško, ali hajde da probam...

TRAŽILA SAM DEČKA NA DAN ZALJUBLJENIH: Evo šta mi se sve desilo! (FOTO)

Gde bih mogao da stanem sa natpisom "Tražim devojku"? Pa naravno, u najpoznatijoj ulici u zemlji, Knez Mihailovoj. Uzeo sam parče kartona i krenuo u nešto što do tad nisam radio, i to pogotovo ne  na ovakav način.

Stao sam nasred "Kneza", i prvo ugledao ženu koja je prodavala ruže, te odlučih da kupim jednu. Tražim devojku, Osmi je mart, moram biti kompletno opremljen. Ali ja imam samo jednu ružu, ako navale devojke, šta ću onda, nemam ružu za sve. To je što je, avantura je krenula.

Hladan dan u Beogradu, još i nedelja. "Naći će se valjda neka od devojaka da prođe, nisu valjda sve sinoć lumpovale do kasno u gradu" - rekoh sebi.

Prvih deset minuta nije se skoro ništa dešavalo. U blizini gde sam stajao, radnici na skeli koji su sređivali fasadu obližnje zgrade sa oduševljenjem su pozdravili moj "podvig". Tako su mi dali podršku, a i ja sam se malo opustio.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prolaznici koji su prolazili osmehivali su se i takođe mi pružali podršku.

- Bravo majstore, samo tako nastavi, posrećiće ti se sigurno - bile su neke od reči podrške.

Zatim je usledilo prvo slikanje. Prišao mi je čovek sa detetom i zamolio me da se njegov sinčić slika sa mnom. Naravno, pristao sam. Čovek me je pohvalio i rekao da sam - "Kralj"!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Slučajni prolaznici su se osmehivali, i svako od njih mi je makar i svojim pogledom dao podršku. Osuđivanja i negativnih komentara nije bilo, još uvek.

Ubrzo zatim prišle su mi dve gospođe i rekle da je ovo što radim zaista divan gest i da se nadaju da ću uskoro pronaći devojku.

Upitale su i zašto to radim sa kartonom u ruci. Rekao sam im da je ovo samo mali eksperiment i moja znatiželja da vidim da li će se neka devojka usuditi da mi priđe na ovakav način. - A dobro, u svakom slučaju srećno! - odgovorile su i otišle.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U susret mi je dolazio jedan stariji gospodin koji je zastao ispred mene i pažljivo pročitao naslov. Zatim me je pogledao i rekao:

- A dečko ne možeš samo na taj način da tražiš devojku, moraš da izdvojiš i novac. Danas devojke dosta koštaju.

Zatim je otišao, a ja ne stigoh da mu odgovorim, jer su mi u susret išle neke devojke pa rekoh da se skoncentrišem.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vreme je prolazilo, a nijedna devojka mi još uvek nije prišla.

Na trenutak se sunce probilo kroz tmurne oblake i odmah ulepšalo dan. Bilo mi je odmah toplije, a eto i prve devojke! Prišla mi je sa osmehom na licu.

- Zdravo! Vidim šta ti piše na kartonu. Je l ovo neka skrivena kamera ili stvarno tražiš devojku? Nije skrivena kamera, stvarno tražim devojku - odgovorio sam. Jesi li zainteresovana?, upitah ja.

- Ja nisam, jer imam dečka, ali jesu moje drugarice. One su slobodne, a ti si sladak, pa eto... "Odlično", odgovorio sam ja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ali stvarno i dalje sam u čudu zašto na ovakav način tražiš devojku - ponovo je pitala.

Odgovorio sam da sam novinar i da je ovo malo istraživanje. Hteo sam da vidim da li će se naći neka devojka koja će mi prići na ovakav način i dodao: "Ti si prva".

Počela je da se smeje i rekla je da je znala da joj je od početka tu nešto sumnjivo. Odala mi je priznanje za hrabrost i produžila dalje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prilazili su mi turisti iz Jamajke, Bugarske i Bosne i slikali se sa mnom i svi mi pružali podršku. Jamajčanin koji je prišao da se slika i sa kojim sam popričao malo na engleskom, rekao je da će pokušati isto kada se bude vratio u svoju zemlju.

Eto nekome sam dao i dobru ideju.

Zatim su mi prišle dve žene, poreklom iz Bosne. Sa njima sam takođe popričao malo. Uputile su mi komplimente i rekle da sam veoma hrabar, sladak i da će mi se sigurno posrećiti.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vreme je prolazilo, meni je bilo sve hladnije. Devojke koje su ovog hladnog dana prolazile pored mene osmehivale su se, ali osim one jedne nijedna nije prilazila.

Odlučio sam da priđem ja njima i čestitam im praznik. Možda se tako opuste malo i krenemo sa nekom pričom. Međutim, i pored mog prilaženja i čestitanja praznika osim zahvalnosti i lepih osmeha, od konverzacije i upoznavanja nije bilo ništa.

Morao sam da privodim svoju avanturu kraju. Postalo mi je mnogo hladno i odlučio sam da krenem. Prvoj devojci koja mi je u tom trenutku naišla u susret čestitao sam praznik i poklonio ružu. Uzela je ružu stidljivo i zahvalila mi se.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovo je bilo neverovatno iskustvo za mene. Mislio sam da će mi se ljudi na ulici podsmevati, ali naprotiv. Svi su mi pružali podršku.

Devojku nisam pronašao, ali se pronašla jedna hrabra koja mi je ipak prišla.

Iskreno, bio bi pravi šok da mi je gomila devojaka prišla na takav način na ulici, još na njihov praznik. Mi muškarci smo ti koji moramo praviti prvi korak, tako i treba da bude. U svakom slučaju bio je ovo jedan dobar eksperiment i pun pozitivnih utisaka.

Skupio sam šake koje su bile "zaleđene" od hladnoće i krenuo kući. Da je bilo više sunca, bilo bi možda i više devojaka, ko zna...

(S. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr_sokrates

    8. mart 2015 | 20:37

    Sl put probaj istu foru ali naslonjen na neku besnu bembaru sa ključevima u rukama... ima da izlaze iz sahte. ;)

  • Prosecan Srbenda

    8. mart 2015 | 21:42

    Ja da sam izasao kakve sam srece oterali bi me komunalci :D

  • Boris

    8. mart 2015 | 20:25

    Da si umesto kartona imao nekog dzipa pored sebe, prislo bi vise cura... Nazalost takvo je vreme doslo :/

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA