TRKA SMRTI: Automobilom ubio dvoje ljudi na autobuskoj stanici!

Prema rečima očevidaca, automobili "škoda" i "BMW" vozili su jedan pored drugog brzinom većom od 100 kilometara na sat, kada je vozač prvog izgubio kontrolu i pokosio Miloša O. i Gordanu G. koji su čekali autobus

  • 9

Miloš O. (73) i Gordana G. (52) poginuli su u ponedeljak oko 21 sat u saobraćajnoj nesreći na Banjici, kada je na njih naleteo automobil marke "škoda".

Miljan G. (19), koji je upravljao "škodom", posle nesreće je prebačen u Urgentni centar i u teškom je stanju. Portparol Urgentnog centra Drago Jovanović je rekao da je Miljan G. nakon reanimacije prebačen na ortopediju, jer je zadobio povrede ekstremiteta.

Prema rečima očevidaca, nastradali muškarac i žena stajali su na autobuskoj stanici u Borskoj ulici na Banjici, kada se na uzbrdici se pojavila "škoda“, kojom je upravljao Miljan G.

Automobil se kretao neprilagođenom brzinom, pa je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i pokosio pešake. Od siline udarca, iz kola je ispala sedamnaestogodišnja devojka koja je sedela na mestu suvozača. U Hitnoj pomoćo su rekli da ona nije imala vidljive povrede.

Kako se moglo čuti na mestu nesreće, vozač "škode" se najverovatnije trkao sa drugim automobilom marke "BMW", a vozili su jedan pored drugog brzinom preko 100 kilometara na sat. Prema tim navodima, bilo je i ranije mrtvih zbog trka koje se gotovo svakodnevno organizuju u ovom kraju.

Automobil "škoda" je potom udario u banderu i prevrnuo se. Vatrogasci su uspeli da izvuku vozača iz smrskanog automobila.

- Vozač automobila je zadobio teške povrede i sinoć je bio na reanimaciji, a prebačen je na odeljenje za ortopediju, jer je zadobio povrede ekstremiteta - rekao je portparol Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

Poziv za intervenciju vatrogasna ekipa dobila je u 21:15, a u izvlačenju vozača učestvovalo je osam vatrogasaca.

Kako se nezvanično saznaje, policija je u smrskanom automobilu zatekla kazaljku na brzonometru zaustavljenu na 100 kilometara na čas. Daljim veštačenjem utvrdiće se kojom se brzinom automobil zaista kretao.

I MI RULET ZA TRKU IMAMO

U saobraćajnoj policiji tvrde da su automobilske trke po beogradskim ulicama iskorenjene. Načelnik saobraćajne policije Dragiša Simić u potpunosti odbacuje čak i mogućnost da je ova nesreća nastala kao posledica ilegalnog trkanja.

- Odgovorno tvrdim da trke u Beogradu ne postoje , bar nemamo prijavu toga . Moguće je da je to bila trenutna impulsivna reakcija ako je neki auto jače kubikaže bio pored njega , pa su onda startovali i krenuli odatle - kaže Simić.

U Komitetu za bezbednost saobraćaja, međutim, raspolažu drugačijim informacijama i tvrde da kažu da organizovane trke ipak postoje.

- I na beogradskim i na srpskim saobraćajnicama postoje veoma opasne pojave . To su trke, odnosno određena takmičenja na javnim saobraćajnicama . Postoji takozvani srpski rulet, gde se vozači pod dejstvom alkohola i narkotika veoma nebezbedno i opasno ponašaju u saobraćaju - objasnio je  Damir Okanović iz ovog komiteta.

(Telegraf.rs / Video - RTS)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    3. april 2012 | 13:26

    Pod jedan vi koji pisete tekst ove tematike vec bi trebalo da poznajete terminologiju i da znate da se ne kaze nesreca nego nezgoda jer nesreca je nesto sto se ne moze spreciti a nezgode u saobracaju mogu vrlo lako a to je postovanjem propisa. Mene to kad procitam kao saobracajnog inzinjera u najmanju ruku vredja. A drugo ovo sto je kazaljka bila na 100 km\h to nista ne znaci on je mogao da ide i 150 pa da nekim forsiranim kocenjem smanji ili jednostavno da se od siline udara zbog pucanja kilometar sajle kazaljka "zaglavi" na 100 km\h! A sto se tice bahacenja i jurcanja ocigledno je da kazne nisu dovoljno efikasne i da se moraju poostriti povecanjem zatvorskih kazni za nasilnicku voznju kao i uvodjenje dozivotne zabrane upravljanjem vozilom daleko prije nego sto je to predvidjeno novim zakonom o bezbjednosti saobracaja!

  • koga zanima

    6. april 2012 | 20:22

    Ps:ako je istina da se trkao i da je lozana onda je zasluzio to sto se desilo...

  • Slepci

    5. april 2012 | 16:21

    pronadjite se u njegovoj situaciji pa onda sudite, vi ste samo ostali kreteni koji sede za racunarom po ceo dan... MILJANE UZ TEBE SMO!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA