BG VOZ PONOVO SAOBRAĆA: Radnici odblokirali prugu!

Radnici "Zaštitnih radionica" odblokirali su danas oko 10. 30 sati infrastrukturne objekte srpskih železnica u Beogradu. Prve elektromotorne garniture "BG voza" krenule su u saobraćaj, pa se očekuje da u kratkom roku beogradska gradska železnica počne redovno i po redu vožnje da funkcioniše, saopštile su Železnice Srbije

  • 3

Radnici "Zaštitnih radionica" odblokirali su danas oko 10. 30 sati infrastrukturne objekte srpskih železnica u Beogradu, nakon čega je počela postepena normalizacija putničkog železničkog saobraćaja na teritoriji glavnog grada.

Prve elektromotorne garniture "BG voza" krenule su u saobraćaj, pa se očekuje da u kratkom roku beogradska gradska železnica počne redovno i po redu vožnje da funkcioniše, saopštile su Železnice Srbije.

Radnici "Zaštitnih radionica" sinoć su, u okviru nastavka njihovog socijalnog protesta, blokirali železnički depo u Zemunu i takozvanu južnu ploču u Glavnoj železničkoj stanici Beograd. Zbog toga jutros nisu saobraćali vozovi iz sistema beogradske gradske železnice "BG voz“, kao i "Beovoz" do Pančeva, a iz Beograda su otkazani međunarodni voz "Avala" za Beč i putnički voz za Šid.

BG VOZ NE SAOBRAĆA! Radnici blokirali prugu i PARALISALI železnički saobraćaj!

Poslovodstvo srpskih železnica tokom noći i prepodneva pregovaralo je sa predstavnicima "Zaštitnih radionica" i postignut je dogovor, nakon koga su radnici ovog preduzeća odblokirali železničke infrastrukturne objekte u Beogradu, navodi se u saopštnju. Kako se podseća, "Zaštitne radionice" su samostalno preduzeće, čiji su osnivač Železnice Srbije.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Međutim, između Železnica Srbije i "Zaštitnih radionica" postoje isključivo poslovni odnosi i isplata zarada u ovoj firmi nije obaveza srpskih železnica, već rukovodstva "Zaštitnih radionica", navodi se u saopstenju.

- Uvažavajući štete koje srpske železnice trpe blokadom saobraćajnica, kao i neprijatnosti kojima su korisnici naših usluga bili izloženi, poslovodstvo Železnica Srbije uložilo je maksimalne napore da se stvore uslovi za ponovno uspostavljanje redovnog železničkog saobraćaja na teritoriji Beograda - ističu u Železnicama Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA