Ovo je prvi pas vodič za slepe i slabovide osobe u Srbiji! (FOTO)

- Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku i sa tim u vezi podržavamo sve aktivnosti koje vode unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, kao i slepih i slabovidih osoba - saopšteno je iz Gradske uprave

  • 3

Povodom Svetskog dana pasa vodiča danas je u Starom dvoru predstavljen prvi pas vodič za slepe i slabovide osobe u Srbiji, a događaju je prisustvovala i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je, tom prilikom uručila sertifikate osobama koje su uspešno završile obuku za slepe i slabovide osobe u organizaciji Udruženja slepih i slabovidih Srbije "Beli štap”.

- Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku i sa tim u vezi podržavamo sve aktivnosti koje vode unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, kao i slepih i slabovidih osoba - istakla je Stanisavljević, a saopšteno je iz Gradske uprave.

Ona je podsetila da je Grad Beograd i resorni sekretarijat među prvima podržao program "Pas vodič, najbolji prijatelj”, kao i sve aktivnosti koje vode afirmaciji samostalnog života osoba sa invaliditetom u Beogradu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Predsednica Udruženja "Beli štap” Vesna Nestorović zahvalila je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu grada Beograda bez čije pomoći, kako je istakla, ne bi bilo moguće dovođenje psa vodiča u Srbiju.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Ona je podsetila da je pas vodič Astor stigao u Srbiju u saradnji sa slovenačkim udruženjem Slo-Canisa iz Maribora, a projekat je podržan od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ambasade Australije u Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!

    29. april 2015 | 21:15

    KAKAV DIVAN PAS, PRAVA LUTKA OD LABRADORA, SVAKA CAST I NEKA JE SA SRECOM ONOM KO GA DOBIJE ZA VODICA I NEKA GA CUVA ŠTO BOLJE MOZE. ONI SU PRAVA SRCA OD KUCA, PREDOBRI I VERNI DA NEMAM RECI, POSEBNO SU ZA DECU DIVNI .

  • 01.05.2015

    1. maj 2015 | 00:26

    LABRABRADORI SU NAjBOLjI I NAJVERNIJI PSI OBOŽAVAM IH...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA